Begin 2014 33% woningen verkocht met restschuld

Publicatie: 23-08-2014


In de eerste zes maanden van 2014 was bij een op de drie woningenverkopen sprake van een restschuld. Dit blijkt uit onderzoek van het grootste samenwerkingsverband van notarissen. Volgens Netwerk Notarissen is het met 1,4 miljoen huizen ‘onder water’ dan ook nog te vroeg om te spreken van het aantrekken van de woningmarkt.

Restschuld van tienduizenden euro’s

Van de ruim 63.000 verkochte woningen wisselden 21.000 van eigenaar met een flinke restschuld. Bij sommige verkopen was sprake van een schuld van enkele tienduizenden euro’s. Vooral echtparen die door een scheiding gedwongen zijn hun huis te verkopen blijken soms ernstig in de problemen te raken. Bij 25% van de huisverkopen was sprake van een scheiding en de helft van deze huizen stond zwaar onder water.

Spaargeld of lening

Meer dan driekwart van de verkopers moet hun spaargeld aanspreken om hun hypotheek volledig af te lossen. De overige 25% kiest voor een lening bij familieleden of voor geldlenen bij een kredietverstrekker of bank.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.