Nog altijd zorgen over restschuld

Publicatie: 22-07-2014


Zorgen over restschuld bezorgen de Nederlandse consument nog altijd slapeloze nachten. Dit blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het informatiepunt restschuld van de gezamenlijke banken. Bezoekers van de website van het informatiepunt waren met name op zoek naar informatie over hun mogelijkheden wat betreft het financieren van restschuld. Dit ondanks het voorzichtige herstel van de woningmarkt.

Informatie over restschuld

Sinds de lancering in februari 2014 werd het informatiepunt restschuld al door 35.000 mensen bezocht. De gezamenlijke banken willen consumenten met dit informatiepunt een goede start bieden om het gesprek met hun bank voor te bereiden. Uit de 300 reacties die achtergelaten werden op de website bleek dat men vooral wil weten in hun situatie het best gedaan kan worden aan een restschuld.

Lenen als alternatief

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) constateert dat veel van de vragen die op de site van het informatiepunt werden achtergelaten eigenlijk aan de eigen financieel adviseur gesteld moeten worden. Het financieren van restschuld vraagt namelijk om persoonlijk advies afgesteld op de situatie van de klant. In de afgelopen maanden bleek in veel gevallen de kosten van het meefinancieren van de restschuld bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek te hoog voor het inkomen van de hypotheekeigenaar. Het afsluiten van een lening kan dan een alternatief zijn.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.