Stijgende huizenprijzen en gevolgen financiële ruimte

Publicatie: 29-03-2021


Het CBS constateert de grootste prijsstijging in twintig jaar, zo meldt het NRC. Koopwoningen waren vorige maand ruim 10% duurder dan in februari vorig jaar. Dit is het gevolg van de grote vraag naar koophuizen en het slinkende aanbod. Dieper in de buidel moeten tasten voor een eigen huis betekent automatisch ook iets voor de hoogte van de hypotheek en financiële ruimte die overblijft. 

Maximaal te lenen bedrag bij hypotheek

Als u op dit moment een hypotheek afsluit, kunt u 103% van de waarde van de woning lenen. Kiest u voor een nieuwbouwwoning dan is dit zelfs maar 90% van de waarde van uw toekomstige woning. De berekening die gemaakt word door de bank is een combinatie van uw persoonlijke, financiële situatie. Men stelt zo vast wat de maximale hoogte van de hypotheek is. De marktwaarde van de woning is dus grotendeels bepalend voor hoeveel u kunt lenen.

Bij het kopen van een woning komt echter meer kijken dan alleen het aankopen van de woning zelf. Zoals notariskosten, inrichting, verbouwingskosten et cetera. Facetten die middels eigen geld, verhoging van de huidige hypotheek, een tweede hypotheek of ander soort lening gefinancierd moeten worden.

Persoonlijke lening ter aanvulling

Zijn de kosten omtrent de woning hoger dan wat u kunt lenen in een hypotheek? Voor een verbouwing of verduurzaming is het mogelijk om naast uw hypotheek een huiseigenaren persoonlijke lening af te sluiten . Een persoonlijke lening is de meest verantwoorde lening op de nederlandse markt en brengt geen extra kosten met zich mee. U profiteert van renteaftrek net zoals bij een hypotheek van fiscaal voordeel als u de lening gebruikt voor woning verbetering!

Een persoonlijke lening is in de basis geschikt voor alle leendoelen, bijvoorbeeld voor het overbruggen van het verschil voor de aankoop van de woning, kosten koper of nieuw meubilair. Daarnaast kent een persoonlijke lening in principe een levensduur van maximaal 10 jaar, terwijl u aan een hypotheek vaak 30 jaar vastzit.

Op de lange termijn heeft u met een persoonlijke lening dus minder kosten, want de rente die u betaalt wordt niet berekend over de maximale looptijd van 30 jaar. 

Maandelijkse kosten verlagen met een persoonlijke lening

Naast het feit dat een persoonlijke lening dus een uitkomst is om voordelig naast uw hypotheek geld te lenen biedt het ook kans om uw bestaande lasten te verlagen.

Heeft u als huiseigenaar een lopende lening of andere vorm van afbetaling zoal creditcard of roodstand? Sluit deze dan voordelig en bovenal kosteloos over. Door dit te doen creëert u overzicht en bovenal meer financiële ruimte! Onze gratis lening oversluit service zorgt ervoor dat u volledig ontzorgd wordt. 

Kunt u niet wachten om een eigen koophuis te bemachtigen? Ontdek uw financiële mogelijkheden bij het Nederlands Krediet Collectief. Zodra u weet hoe u ervoor staat en hoeveel ruimte u heeft, is de kans groter dat u anderen voor bent. U kunt een mooi bod doen, waarmee u uw droomhuis aankoopt én naar wens maakt.  

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.