Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

19-07-2020

Consumenten mogen verwachten dat de rente op hun doorlopend krediet gedurende de looptijd van dat krediet in de pas zal blijven met de relevante marktrente, zo heeft de geschillencommissie van Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) onlangs geoordeeld. Goed nieuws voor consumenten. Maar zal deze uitspraak er ook voor zorgen dat de populariteit van het doorlopend krediet nog verder zal afnemen in het voordeel van een persoonlijke lening?

Een klant van ABN AMRO heeft in 2006 een zogenaamd Flexibel Krediet afgesloten met een kredietlimiet van 50.000 euro. Bij een dergelijk consumptief krediet is de rente flexibel. In 2018 werd deze lening omgezet in een ‘servicelening’ met een looptijd van twintig jaar. De klant is gaan klagen bij Kifid, omdat hij in zijn ogen werd opgezadeld met een te hoge rente. De marktrente was tussen 2010 en 2018 gedaald, maar de kredietvergoeding die hij maandelijks moest betalen, was niet gedaald. De klant is van mening dat hij 25.000 euro te veel heeft betaald.

Nu mag een bank het rentetarief eenzijdig wijzigen, maar er moet wel sprake zijn van transparantie. Een bank moet een consument voldoende inzicht geven in de factoren die de hoogte van de kredietvergoeding bepalen en op welke termijn dat gebeurt. Een consument mag verwachten dat de rente die hij of zij betaalt voor een doorlopend krediet in de pas blijft met de marktrente. Dit beperkt een bank dus in het gebruik van haar recht om de kredietvergoeding te wijzigen, aldus de Geschillencommissie. Een bank moet ervoor zorgen dat het verschil tussen de kredietvergoeding en de marktrente gedurende de looptijd van de lening niet wijzigt in het nadeel van de consument. In het geval van ABM AMRO was dit wel het geval en moet de bank het bedrag aan teveel betaalde rente terugbetalen.

Hier hebben we meteen een van de nadelen van het doorlopend krediet te pakken, namelijk dat de rente niet vaststaat en je als consument niet weet waar je aan toe bent. Voordat je het weet, betaal je elke maand te veel. Dit vraagt om meer transparantie van banken en meer doorvragen van consumenten als ze een lening afsluiten. Heb je momenteel een te dure huisbank lening en wil je deze oversluiten? Dan kan dit bij Nederlands Krediet Collectief. Daar weet je precies waar je aan toe bent als je een persoonlijke lening afsluit, en betaal je ook nog eens de laagste vaste rente van Nederland. Deze staat momenteel historisch laag, namelijk vanaf 3,6 %. Waarom meer betalen, als dit niet nodig is?

 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 7 augustus

“Superrrrrrrrrr, en top geholpen. Heel snel geregeld en verschrikkelijk vriendelijk, zeker aan te raden. Nog heel erg bedankt voor jullie aangename service.”

Bm Valpoort

Bekijk alle 999 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.