Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Steeds meer betalingsproblemen onder jongeren aldus Stichting BKR

Publicatie: 25-06-2020


De betalingsproblemen onder jongeren tot 24 jaar zijn de afgelopen vijf jaar met bijna 70 procent gestegen, zo blijkt uit de eerste cijfers van de Schulden Monitor van Stichting BKR, die in juli wordt gepubliceerd. Hier staan alle kredieten en betalingsproblemen van Nederlanders in. De groep met de meeste betalingsproblemen is nog altijd boven de dertig jaar, maar opvallend is wel dat mensen met betalingsproblemen de afgelopen jaren steeds jonger zijn. Een zorgelijke ontwikkeling, aldus bestuursvoorzitter Peter van den Bosch.

Uit het onderzoek van Panelwizard blijkt dat driekwart (74,4 procent) van de Nederlanders vindt dat de overheid financiële problemen na de studie moet helpen voorkomen. Uiteraard ligt hier ook een taak bij kredietverstrekkers. Zij mogen hun verantwoordelijkheid nemen en transparant zijn, zoals Nederlands Krediet Collectief. Ook zou er betere voorlichting mogen komen voor jongeren. Driekwart (74,4 procent) van de mensen is van mening dat het huidige leenstelsel voor studiekosten ervoor zorgt dat mensen na hun studie in de financiële problemen komen.

Financiële problemen en torenhoge schulden ontstaan ook doordat consumenten te veel rente betalen voor kopen op afbetaling, zoals bij postorderbedrijven, ook wel verzendhuiskredieten genaamd, maar ook voor betalingen via creditcard. Tel al dergelijke leningen bij elkaar op, en er is ook nog een studieschuld, dan loopt dat flink in de maandelijkse kosten. Veel consumenten weten niet dat ze meestal de hoogst wettelijk toegestane rente betalen voor dergelijke leningen. Zonde, want het is heel simpel om meerdere leningen over te sluiten naar bijvoorbeeld een persoonlijke lening van Nederlands Krediet Collectief. Dan betaal je gegarandeerd de laagste rente van Nederland, namelijk vanaf 3,5% procent.

Bijna twee derde (62 procent) van de mensen die hebben deelgenomen aan het onderzoek is voorstander van een centraal loket waar iedereen een overzicht kan vinden van zijn eigen leningen, betaalachterstanden en schulden. Vier op de vijf (79,8 procent) van de mensen vindt dat studieschulden hier ook moeten worden geregistreerd. Het kan nooit kwaad om een helder overzicht te hebben van eventuele leningen die uitstaan. Het brengt niet alleen bewustwording, maar kan tevens een reden zijn om advies in te winnen over het oversluiten van uitstaande leningen naar één enkele lening tegen de beste voorwaarden en een stuk minder maandlasten. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 3,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.