Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Verbouwingslening: één van de populairste leendoelen in 2019

Publicatie: 08-08-2019


Met de huidige torenhoge huizenprijzen kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huis te verbouwen in plaats van te verhuizen. De verbouwingslening is dan ook erg in trek. Waar moet je op letten bij de financiering van je verbouwing? In dit artikel lees je meer over de verbouwingslening. 

Verbouwen nog nooit zo populair 

Verbouwingen aan het huis zijn op dit moment erg populair. 

Uit onderzoek van het VFN, blijkt dat de aankoopbereidheid onder huishoudens het afgelopen jaar weer is gestegen. Het afgelopen jaar heeft maar liefst 76% van de respondenten een grote aankoop gedaan. Aan grote vakantiereizen, consumentenelektronica en verbouwingen is het afgelopen jaar meer uitgegeven. De meest populaire leendoelen zijn geld lenen voor een auto, boot of camper en voor een renovatie of verbouwing. 

Nog een belangrijke factor is dat huiseigenaren steeds vaker voor een verbouwing kiezen voor een persoonlijke lening (verbouwingslening) naast hun hypotheek. Het verhogen van een bestaande hypotheek of tweede hypotheek brengt vaak kosten met zich mee, zoals notaris- en taxatiekosten. Daarnaast kan je nog tot maximaal 100% van de woning waarde financieren. De Persoonlijke Leningis dus een prima alternatief met de huidige historisch lage rente stand. 

Dat verbouwen populair is, blijkt ook uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Waar we in 2014 met z’n allen 2,9 miljard euro uitgaven aan verbouwingen in Nederland, was dat in 2018 gestegen tot zeker 5,9 miljard. Een stijging van maar liefst 103 procent. Er zijn volgens het EID meerdere oorzaken. Allereerst hebben mensen meer geld te besteden omdat het economisch beter gaat. Daarnaast zorgt de krapte op de woningmarkt ervoor dat steeds mensen kiezen voor een verbouwing. De hoge huizenprijzen maken het interessanter om je geld in je eigen huis te investeren. 

Verbouwingslening: de voordelen

Voordelig geld lenen voor je verbouwing doe je met een verbouwingslening. Met een verbouwingslening weet je precies waar je aan toe bent. Zowel de looptijd als de rente staan vooraf vast. Tegenwoordig mag je kosteloos extra inlossen op de lening. De rente die je betaalt voor de lening die je gebruikt voor de verbetering of verbouwing van de woning is fiscaal aftrekbaar. Een ander voordeel van een persoonlijke lening is dat deze vaak een kortere looptijd heeft dan een (tweede) hypotheek. Je lost de schuld dus sneller af.

Meer weten?

Vraag een offerte aan

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.