Persoonlijke lening wordt steeds belangrijker voor financieren verbouwing

Publicatie: 27-03-2019


Net zoals afgelopen jaar zien we dat een persoonlijke lening steeds belangrijker wordt bij het financieren van een verbouwing. Dit komt grotendeels door de strengere leennormen voor hypotheken. Lees meer over de trends op het gebied van persoonlijke leningen en doorlopend krediet. 

Trends in kredietmarkt

Dat beeld is ook terug te zien in de kredietmarkt. Steeds meer krediet aanbieders spelen door middel van specifieke producten of voorwaarden in op deze trend. Inmiddels richt

bijna de helft van de persoonlijke leningen zich direct of indirect met haar proposities op de eigen woning of daaraan gerelateerde zaken zoals verbouwing, een nieuwe keuken of badkamer of het verduurzamen van de eigen woning

Rentetarieven verschillen bij persoonlijke lening

Wat verder interessant is om te weten, is dat persoonlijke leningen voor huiseigenaren gericht op het verbouwen of verduurzamen van de eigen woning lagere rentetarieven hebben dan een “gewone” persoonlijke lening. 

Rentetarieven grotendeels gebaseerd op risk based pricing

Voor de totstandkoming van de consumptief krediet en persoonlijke lening tarieven wordt gebruik gemaakt van standaardtarieven waarbij de tarieven voor elke aanvrager hetzelfde zijn. Maar het overgrote deel van de rentetarieven is gebaseerd op Risk Based Pricing. Dit houdt in dat al naar gelang het risico dat de klant de lening niet terugbetaalt een bijpassend tarief geldt. Hoe hoger het risico, hoe hoger het rentetarief. 

Vergelijk onze rentetarieven

De totstandkoming van de rente tarieven bij kredieten hangt af van verschillende factoren,zoals leeftijd, inkomen, burgerlijke staat, woonsituatie en BKR-registratie. De gedetailleerde gegevens die achter de complexe berekening schuil gaan, zijnechter niet bekend en worden vooralsnog niet vrijgegeven door krediet aanbieders. Op dit moment zijn kredietverstrekkers wel verplicht  om consumenten voldoende informatiete verstrekken voor wat betreft de opbouw en samenstelling van het rentetarief.

Bij het Nederlands Krediet Collectief sluit je heel eenvoudig en efficiënt online een lening af Je leent zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste lening voorwaarden. 

Lening afsluiten voor een verbouwing of het verduurzamen van je eigen huis? 

Vraag direct een offerte aan

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.