Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Renteaftrek restschuldfinanciering vervalt

Publicatie: 23-05-2017


De renteaftrek op restschuldfinancieringen komt te vervallen met ingang van 1 januari 2018. Dit is slecht nieuws voor huizenbezitters die hun restschuld willen financieren. De financiering van restschuld zorgt ervoor dat je toch kunt verhuizen ondanks dat je je huis hebt verkocht voor een prijs lager dan je hypotheekschuld. De renteaftrek van deze financiering maakt het extra goed mogelijk om de doorstroom op de huizenmarkt te houden. Met het wegvallen van de renteaftrek stijgen de netto lasten voor de consument met als gevolg een lager hypotheekbedrag voor een volgend huis.

Renteaftrek voor restschuldfinanciering

Het belastingvoordeel voor de consument met een restschuld was bedacht als ondersteunende maatregel tijdens de economische crisis. De einddatum van deze fiscale aftrek is 1 januari 2018. Tenzij het nog te vorm kabinet deze maatregel een definitief karakter geeft is het over een aantal maanden voorbij met de renteaftrek voor restschuldfinanciering.

Wat zijn de gevolgen?

Als de aftrek voor rentekosten wegvalt zijn de gevolgen voor huiseigenaren:

 • Netto maandlasten stijgen
 • Maximale hypotheekbedrag daalt. Met ingang van 1 januari 2018 daalt het maximale hypotheekbedrag van 101% naar 100% op basis van de woningwaarde.

Je restschuld financieren

Je restschuld, het negatieve verschil tussen de verkoopprijs van je huis en je hypotheekbedrag, kun je op de volgende manieren financieren:

 • Probeer de restschuld met de hypotheek op je nieuwe huis mee te financieren. Dit zal helaas niet in alle gevallen mogelijk zijn; je inkomen moet hoog genoeg zijn om het hypotheekbedrag verhoogd met het bedrag aan restschuld te kunnen dragen. En de nieuwe hypotheek moet ook binnen de huidige hypotheeknormen vallen
 • Financier de restschuld met een lening. Kies voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of ons hybride krediet.

Bij de persoonlijke lening staan de rente en looptijd vast. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Op de einddatum van de lening is de restschuld volledig afbetaald.

Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en looptijd. Je maandbedrag kan wisselen maar je hebt als voordeel dat je afgeloste bedragen weer op kunt nemen als je tussentijds een onverwachte grote uitgave hebt.

Ons hybride krediet combineert de beste eigenschappen van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Een deel van de lening heeft een vaste rente en dat deel los je af. Een ander deel heeft een variabele rente en geeft flexibiliteit doordat je afgeloste bedragen weer op kunt nemen tot het maximale kredietlimiet. Deze leenvorm biedt mogelijkheden tot het lenen van hoge bedragen tot €150.000 (dankzij risicospreiding voor de bank is een hoger leenbedrag mogelijk).

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.