Risico op restschuld voor 20% huizenverkopers

Publicatie: 16-11-2015


Bijna 22% van de huizenverkopers liep de eerste zeven maanden van 2015 een risico op restschuld. De eigenaren van 20.500 huizen deden hun woning namelijk van de hand onder de aankoopprijs. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

Verlies ondanks hogere huizenprijzen

In 2011 bedroeg het aantal verkopen met verlies slechts 7% van het totale aantal verkochte huizen. Een jaar later steeg dit aantal naar 15%, om nu nog hoger te liggen. Dit ondanks het stijgen van de huizenprijzen in de afgelopen jaren. Wel neemt het gemiddelde bedrag dat verkopers aan verlies moeten dragen langzaam af. Voor dit jaar ligt het tot nu toe gemiddelde op €28.000. Vorig jaar was dit nog €29.500.

Lening voor restschuld

Een huis met verlies verkopen brengt een risico met zich mee. Het kan dan zijn dat de opbrengst niet voldoende is om de volledige hypotheekschuld af te lossen. Verkopers blijven dan zitten met een restschuld. Deze restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek kan een oplossing zijn, maar is niet altijd mogelijk of erg duur. Een voordeligere oplossing is een lening voor restschuld.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.