Wat is wettelijke rente?

Wettelijke rente is de rente die een schuldeiser volgens de wet kan eisen van iemand die een betalingsachterstand heeft ('schuldenaar').

Er zijn twee soorten wettelijke rente. De eerste is de wettelijke rente voor handelstransacties. Dit is de wettelijke rente voor alle transacties tussen ondernemingen en overheidsinstanties, of tussen ondernemingen en overheidsinstanties onderling. De tweede is de wettelijke rente voor niet-handelstransacties Dit is de wettelijke rente voor alle transacties waarbij een particulier of consument is betrokken.

Het maximum rentepercentage (ook wel: kredietvergoedingspercentage) dat een kredietverstrekker mag vragen is de wettelijke rente plus een verhoging van 12%. De huidige wettelijke rente, die geldt vanaf 1 januari 2015, is 2%. De maximale rente die doorberekend mag worden is dus 2 + 12 = 14%. Vooral bij postorderkredieten, kaartkredieten en roodstand op de bankrekening wordt vaak een hoog rentepercentage in rekening gebracht.

Wat doet Nederlands Krediet Collectief met de wettelijke rente?

Voor leningen die via Nederlands Krediet Collectief aangevraagd worden geldt de contractuele rente. Dat is de rente die de geldverstrekker die de lening verstrekt aan de consument in rekening brengt. Deze bedraagt maximaal 14%. Voor leningen die via Nederlands Krediet Collectief aangevraagd worden, geldt in vrijwel alle gevallen dat de rente veel lager is dan de maximale rente van 14%. Omdat veel leningen, zoals creditcardleningen, postorderkredieten en roodstanden vaak wel een rente hebben die dicht bij de 14% ligt, is het verstandig om te kijken of het oversluiten van deze leningen voor u voordelig is.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 19 maart

“Uitstekend behandeld , klantvriendelijk , heel vriendelijk personeel”

B. Konieczna-Janssen

Bekijk alle 256 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.3

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Nederlands Krediet Collectief
Ons team staat voor u klaar

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl