Wat is wettelijke rente?

Wettelijke rente is de rente die een schuldeiser volgens de wet kan eisen van iemand die een betalingsachterstand heeft ('schuldenaar').

Er zijn twee soorten wettelijke rente. De eerste is de wettelijke rente voor handelstransacties. Dit is de wettelijke rente voor alle transacties tussen ondernemingen en overheidsinstanties, of tussen ondernemingen en overheidsinstanties onderling. De tweede is de wettelijke rente voor niet-handelstransacties Dit is de wettelijke rente voor alle transacties waarbij een particulier of consument is betrokken.

Het maximum rentepercentage (ook wel: kredietvergoedingspercentage) dat een kredietverstrekker mag vragen is de wettelijke rente plus een verhoging van 12%. De huidige wettelijke rente, die geldt vanaf 1 januari 2015, is 2%. De maximale rente die doorberekend mag worden is dus 2 + 12 = 14%. Vooral bij postorderkredieten, kaartkredieten en roodstand op de bankrekening wordt vaak een hoog rentepercentage in rekening gebracht.

Wat doet Nederlands Krediet Collectief met de wettelijke rente?

Voor leningen die via Nederlands Krediet Collectief aangevraagd worden geldt de contractuele rente. Dat is de rente die de geldverstrekker die de lening verstrekt aan de consument in rekening brengt. Deze bedraagt maximaal 14%. Voor leningen die via Nederlands Krediet Collectief aangevraagd worden, geldt in vrijwel alle gevallen dat de rente veel lager is dan de maximale rente van 14%. Omdat veel leningen, zoals creditcardleningen, postorderkredieten en roodstanden vaak wel een rente hebben die dicht bij de 14% ligt, is het verstandig om te kijken of het oversluiten van deze leningen voor u voordelig is.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top