Wat doet een kredietverstrekker?

Een kredietverstrekker verstrekt leningen aan consumenten. Zij moeten verantwoord kredietvertrekken en daarmee voorkomen dat u meer geld leent dan u kunt terugbetalen.

Een kredietverstrekker moet een goed beeld krijgen van uw financiële situatie. Op basis van uw financiële situatie wordt beoordeeld welke leensom verantwoord is. De kredietverstrekker is wettelijk verplicht om u als consument duidelijke en volledige informatie te geven over de voorwaarden van lenen.

Ook moet de kredietverstrekker informatie vragen aan Bureau Kredietregistratie (BKR). Het BKR is een centraal administratiekantoor waar is geregistreerd wie in Nederland een lening heeft afgesloten en wie schulden heeft. U kunt bij BKR deze informatie ook zelf opvragen.

Hoe kies je een kredietverstrekker?

Bij wie u een lening afsluit, hangt af van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld het rentepercentage, de voorwaarden en hoe lang u de lening wilt afsluiten. Via Nederlands Krediet Collectief kunt u snel een beeld krijgen van de kredietaanbieders, de rente, de voorwaarden en de looptijd.

Als u een keuze heeft gemaakt voor een kredietverstrekker, vraagt u een offerte op. Lees deze goed door en vergelijk eventueel de voorwaarden van meerdere offertes. Vraag om uitleg als u iets niet begrijpt.

Met welke kredietverstrekkers werkt Nederlands Krediet Collectief samen?

Nederlands Krediet Collectief werkt samen met meerdere kredietverstrekkers en banken. Nederlands Krediet Collectief neemt een hoop werk uit handen van deze kredietverstrekkers en banken, en werkt goedkoper en sneller. Hierdoor kunnen de kredietverstrekkers en banken een lagere rente aanbieden en u sneller van dienst zijn dan de reguliere banken en kredietverstrekkers die zich rechtstreeks op de consumptief krediet-markt richten.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top