Wat doet BKR?

Stichting Bureau Krediet Registratie, afgekort BKR, registreert al uw kredieten en roodstanden op uw rekening zodat kredietverstrekkers kunnen zien welke leningen u heeft. Het doel van het BKR is om te zorgen voor een gezond financieel klimaat met zo min mogelijk betalingsachterstanden en –problemen. Het BKR brengt slechts een advies uit aan de kredietverstrekker. De kredietverstrekker is de uiteindelijke beslisser over het toe te kennen krediet.

In eerste instantie zijn alle registraties bij het BKR positief. In geval van betalingsachterstanden krijgt u bij uw positieve registratie een negatieve codering. Deze blijft vijf jaar zichtbaar; ook in geval u uw achterstand bent ingelopen.

Geld lenen? Toetsing bij het BKR

Bij elke nieuwe leenaanvraag is een kredietverstrekker verplicht om een toetsing bij het BKR te doen. In Nederland is lenen zonder BKR toetsing niet mogelijk. Op basis van de uitkomsten van de check bij het BKR kan de bank bepalen of en zo ja hoeveel de klant kan lenen. Iedereen heeft op basis van zijn persoonlijke en financiële situatie een maximaal kredietlimiet. Meer lenen dan dat limiet is niet mogelijk. Dankzij de toetsingen bij het BKR wordt gestreefd naar het verstrekken van verantwoorde leningen zodat mensen niet meer lenen dan financieel haalbaar is. Inmiddels zijn miljoenen kredieten geregistreerd sinds de oprichting van het BKR in 1965.

Onterechte negatieve codering

Bent u van mening dat u onterecht een negatieve codering heeft? Stap naar de kredietverstrekker om er samen uit te komen. Lukt dit niet dan kunt u bezwaar indienen bij de geschillencommissie van het BKR. U mag ook naar de rechter stappen om deze registratie ongedaan te laten maken maar dat is een dure en tijdrovende oplossing.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top