Afsluitprovisie bij het afsluiten van een lening

Het is verboden om voor bemiddeling bij consumptief krediet rechtstreeks een vergoeding in rekening te brengen. Toch brengen kredietbemiddelaars vaak een verkapte vergoeding in rekening, namelijk via advieskosten voor zogeheten betalingsbeschermende bijverzekeringen. Het gaat dan om overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsverzekeringen.

In 2012 is echter besloten dat de advieskosten die consumenten moeten betalen voor een verzekering bij consumptief krediet omlaag gaan. De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) heeft daartoe haar gedragscode aangepast. Het maximale bedrag gaat van 1500 naar 500 euro. Toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) was blij met dit besluit: een goede en zeer welkome stap in het tegengaan van een verkapte bemiddelingsvergoeding voor consumptief krediet.

Afsluitprovisie bij het aflsuiten van een overlijdensrisicoverzekering

Als u gelijktijdig met uw persoonlijke lening of doorlopend krediet een overlijdensrisicoverzekering (orv) afsluit, is dit een tijdelijke (tussentijds opzegbare) levensverzekering. De verzekeringsmaatschappijen waarmee wij samenwerken, vergoeden ons geen provisie uit de (maand)premie. Wij werken met zogenaamde netto (maand)premies, in de premie zit dus geen (afsluit)provisie. Hierdoor kunnen wij de laagste overlijdensrisicopremie van Nederland aanbieden.

Wel kan er voor onze bemiddelingswerkzaamheden voor het tot stand brengen van de verzekering een vergoeding in rekening gebracht worden. Deze vergoeding (afsluitprovisie) wordt geïncasseerd na definitieve acceptatie van de verzekering. De hoogte van de vergoeding bedraagt maximaal € 79.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Vriendelijk personeel, duidelijk en snel. Volledig qua informatie en de rente is ook prettig. Al met al een aanrader.”

Fam. B.

Bekijk alle 217 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top