Advieskosten bij het afsluiten van een lening

Het is verboden om voor bemiddeling bij consumptief krediet rechtstreeks een vergoeding in rekening te brengen. Toch brengen kredietbemiddelaars vaak een verkapte vergoeding in rekening, namelijk via advieskosten voor zogeheten betalingsbeschermende bijverzekeringen. Het gaat dan om overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsverzekeringen.

In 2012 is echter besloten dat de advieskosten die consumenten moeten betalen voor een verzekering bij consumptief krediet omlaag gaan. De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) heeft daartoe haar gedragscode aangepast. Het maximale bedrag gaat van 1500 naar 500 euro. Toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) was blij met dit besluit: een goede en zeer welkome stap in het tegengaan van een verkapte bemiddelingsvergoeding voor consumptief krediet.

Betaal ik advieskosten bij Nederlands Krediet Collectief?

Bij Nederlands Krediet Collectief kunt u zelf bepalen of u een lening wilt afsluiten met advies of zonder advies. Maar of u nu kiest voor advies of niet, u bent nooit meer kwijt voor uw lening dan het bedrag dat u maandelijks verschuldigd bent aan de geldverstrekker. U betaalt bij Nederlands Krediet Collectief namelijk nooit afsluit- of advieskosten.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top