Advieskosten bij het afsluiten van een lening

Het is verboden om voor bemiddeling bij consumptief krediet rechtstreeks een vergoeding in rekening te brengen. Toch brengen kredietbemiddelaars vaak een verkapte vergoeding in rekening, namelijk via advieskosten voor zogeheten betalingsbeschermende bijverzekeringen. Het gaat dan om overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsverzekeringen.

In 2012 is echter besloten dat de advieskosten die consumenten moeten betalen voor een verzekering bij consumptief krediet omlaag gaan. De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) heeft daartoe haar gedragscode aangepast. Het maximale bedrag gaat van 1500 naar 500 euro. Toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) was blij met dit besluit: een goede en zeer welkome stap in het tegengaan van een verkapte bemiddelingsvergoeding voor consumptief krediet.

Betaal ik advieskosten bij Nederlands Krediet Collectief?

Bij Nederlands Krediet Collectief kunt u zelf bepalen of u een lening wilt afsluiten met advies of zonder advies. Maar of u nu kiest voor advies of niet, u bent nooit meer kwijt voor uw lening dan het bedrag dat u maandelijks verschuldigd bent aan de geldverstrekker. U betaalt bij Nederlands Krediet Collectief namelijk nooit afsluit- of advieskosten.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 19 maart

“Uitstekend behandeld , klantvriendelijk , heel vriendelijk personeel”

B. Konieczna-Janssen

Bekijk alle 256 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.3

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Nederlands Krediet Collectief
Ons team staat voor u klaar

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl