Tips voor persoonlijk lenen

17-12-2018

Een persoonlijke lening afsluiten: waar moet je op letten?

Geld lenen voor een specifiek doel: zoals een autoeen verbouwing of een lekkere vakantie. Het klinkt verleidelijk zeker als je zelf onvoldoende spaargeld hebt. Waar moet je op letten als je een persoonlijke lening afsluit? Je leest het in dit blog. 

Waarom en wanneer sluit je een persoonlijke lening af?

Er wordt meestal geld geleend om de aankoop van een auto te financieren, een verbouwing of het aflossen van een verzameling kleine schulden zoals een postorderkrediet, credit card of roodstand. 

Recente trend: persoonlijke lening bij aankoop van een huis 

De leenregels voor hypotheken worden steeds strenger. Mensen moeten zelf meer eigen geld inbrengen. Mensen lossen dit steeds vaker op door een persoonlijke lening af te sluiten als ze geen spaargeld hebben. 

Persoonlijke lening: waar moet je op letten?

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten als je een lening gaat afsluiten is de rente. De rentetarieven van een persoonlijke lening lopen van de diverse kredietverstrekkers lopen nogal uiteen. Kijken en vergelijken van rentetarieven is dus belangrijk. 

Vergelijk onze rentetarieven

Daarnaast is het zo dat ook je inkomen, type dienstverband, je leeftijd, je woonlasten en eventuele betaalachterstanden van invloed zijn op het vaststellen van de uiteindelijke rente die je gaat betalen voor de persoonlijke lening. 

Check van te voren wat je maximaal kunt lenen

Het maximale leenbedrag dat je kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie : je inkomen, woon- en leefsituatie. 

Tijdens de looptijd van je lening kan je financiële of persoonlijke situatie wijzigen waardoor je minder makkelijk de maandlasten kunt betalen. Verklein daarom dit risico door een verantwoorde lening af te sluiten om betalingsproblemen te voorkomen.

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89
blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 12 juli

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.