Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor persoonlijk lenen

19-11-2018

Consument krijgen steeds meer ondersteuning om verantwoord geld te lenen

Voor veel consumenten is het lastig om de lasten die bij een lening horen, vooraf goed in te schatten. Uit NIBUD-onderzoek blijkt dat bijna de helft de lening als een last ervaart.

Consumenten beschermen tegen te hoge maandlasten

Het is daarom belangrijk dat er maatregelen zijn om te zorgen dat wanneer je als consument een lening wilt afsluiten, beschermd wordt tegen te hoge lasten. Banken (en andere kredietverstrekkers) mogen jou namelijk als consument niet ongelimiteerd krediet verstrekken. Zij mogen je slechts een krediet verstrekken indien je de lasten die met dat krediet gepaard gaan ook echt kunt dragen. Als je een kredietaanvraag doet en de hoogte van dit krediet gaat je draagkracht te boven, dan mag de bank jou dit krediet niet verstrekken. Als dit wel gebeurt, is er sprake van overkreditering. De bank verstrekt jou meer krediet dan is toegestaan. Wat wel of niet als overkreditering gezien wordt, is vastgelegd in de gedragscodes van kredietverstrekkers. Dat zijn de Vereniging van Financieringsondernemingen (VFN), Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Nederlandse Vereniging voor Thuiswinkelorganisaties (TWO).

Maatregelen voor verantwoord geld lenen

De Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) voert vanaf volgend jaar mei 2019 verschillende wijzigingen door in de VFN Gedragscode voor consumptieve kredietverlening. Met deze wijzigingen zal je als consument beter worden ondersteund om verantwoord geld te lenen.

Zo zal gedurende de looptijd van het doorlopend krediet regelmatig worden getoetst of het uitstaande krediet nog past bij je financiële situatie. Als dit niet meer het geval is, zal in overleg met jou als consument naar oplossingen worden gezocht. De looptijd van nieuwe doorlopende kredieten zal worden beperkt tot maximaal 15 jaar.

Consument ondersteunen bij verantwoorde leenkeuzes

Toch zijn verreweg de meeste consumenten tevreden met hun persoonlijke lening. Dit blijkt  uit onderzoek van het Nibud. Het onderzoek toont echter ook aan dat de consument nog beter ondersteund kan worden bij het maken van verantwoorde leenkeuzes. Consumenten kijken nu vooral naar het rentepercentage en de maandelijkse verplichting van de lening. Voor de totale kosten die zijn verbonden aan een consumptief krediet speelt echter juist ook de looptijd een hele belangrijke rol.

Van aflossingsvrij naar aflosblij geld lenen

Het Nederlands Krediet Collectief onderschrijft dit en heeft daarom het initiatief genomen om de aflosblije lening te introduceren. Met de aflosblije lening willen wij een halt toeroepen aan kleine doorlopende kredieten met een veel te hoge rente”, aldus Chris Hilgersom, Directeur van het Nederlands Krediet Collectief.

“We mogen meer toe naar een manier van verantwoord lenen, waarbij de lening is afgestemd op het leendoel van de consument. Hiermee voorkom je dat jouw lening doorloopt, terwijl de economische levensduur van het aangeschafte product al voorbij is”.

Aflosblije lening: het antwoord op verantwoord geld lenen

Het Nederlands Krediet Collectief introduceert daarom de aflosblije lening. Met dit initiatief zorgen wij ervoor dat je de keuze hebt in een lening met een vaste aflossing met een vaste looptijd. Extra inlossen op je lening doe je boetevrij. Zo heb je altijd zicht op een schuldenvrije toekomst. Uiteraard doe je dit tegen de scherpste rente en beste lening voorwaarden van Nederland. Bij Nederlands Krediet Collectief sluiten we je doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening v.a. 3,6% vaste rente!

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.