Tips voor persoonlijk lenen

09-10-2014

Wist u dat zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn?

Nog niet zo lang geleden was het Prinsjesdag. Misschien dat u zich nog de vrolijke hoedjes van de dames op het Binnenhof herinnert. Maar hebt u zich ook in de plannen van het kabinet verdiept? Wellicht zit er ook voor u iets bij dat goed is om te weten!

Rente over restschuld langer aftrekbaar

Het kabinet kwam bijvoorbeeld met plannen om de woningmarkt verder te stimuleren. Zo blijft de rente over de restschuld van een huis langer aftrekbaar. Tot nu toe was de rente over restschuld aftrekbaar voor een periode van tien jaar. Dat is nu verlengd naar vijftien jaar.

Persoonlijke lening én doorlopend krediet

Het aftrekken van de rente over uw restschuld kan u al snel een paar honderd euro per maand schelen. Ook goed om te weten: dit geldt voor zowel een persoonlijke lening als voor een doorlopend krediet dat wordt gebruikt voor het financieren van restschuld.

Geld lenen voor verbouwing huis

Wilt u geld lenen voor de aanschaf, verbetering of verbouwing van uw eigen huis? Ook dan is de rente van uw lening aftrekbaar van de belasting. U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo geldt dit belastingvoordeel alleen voor een persoonlijke lening.

Meer voordeel bij lenen voor verbouwing

Het kabinet presenteerde op Prinsjesdag overigens meer voordeel voor mensen die hun huis willen verbouwen. Over de arbeidskosten bij het renoveren of verbouwen van uw woning betaalt u tot 1 juli 2015 slechts 6% btw in plaats van 21%. Even snel berekend scheelt dat bij €1000 aan arbeidsloon €140!

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.