Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

03-09-2015

Creditcard schuld vermijden en doorlopend krediet als alternatief

Heeft u een creditcard? Nu het online winkelen steeds populairder wordt, lijken we er niet meer aan te kunnen ontkomen. Ook voor reizigers is het ontzettend handig een creditcard op zak te hebben. Alleen al om een hotel te reserveren, maar ook zodat u overal moeiteloos kunt betalen. Tegelijkertijd roept dat de vraag op: is een creditcard eigenlijk niet té gemakkelijk in gebruik? Weet u eigenlijk wat u betaalt aan rente voor uw krediet?

60% Nederland met creditcard

Een creditcard biedt u meer voordelen naast eenvoudig afrekenen in het buitenland. Uw aankopen hoeft u namelijk niet direct te betalen. Zo kunt u, ook als u even geen geld op uw lopende rekening heeft, winkelen of uw rekeningen betalen. Niet zo vreemd dus dat uit onderzoek bleek dat in 2014 60% van de Nederlanders een creditcard had. Maar ook een creditcard kost geld. Vaak betaalt u een vast bedrag per jaar voor het gebruik ervan. Daarnaast betaalt u rente over het gebruikte krediet.

Hoge rente creditcard krediet

Het is die rente waardoor het gebruik van een creditcard flink in de papieren kan lopen. Natuurlijk betaalt u niet altijd rente over uw krediet. Vaak heeft u een aantal dagen tot een maand uitstel van betaling. Betaalt u het gebruikte krediet op tijd terug, is er niet aan de hand. Maar bent u te laat met aflossen, dan moet u rente betalen. Een hoge rente vaak. Zo betaalt u bij de grote Nederlandse banken tussen de 12% en 14% rente voor uw krediet.

Lage rente doorlopend krediet

Het is goed te begrijpen dat u schrikt van die hoge rente. Zonde van uw geld natuurlijk! Op zoek naar een alternatief? Dan kunt u een doorlopend krediet in overweging nemen. Met een doorlopend krediet spreekt u een maximaal op te nemen bedrag af met uw kredietverstrekker. Tot dat bedrag kunt u kosteloos geld van uw krediet opnemen en aflossen. Over het opgenomen bedrag betaalt u natuurlijk ook rente. Maar met een rente vanaf 4,5% bespaart u veel geld in vergelijking met een creditcard krediet.

blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: woensdag 28 oktober

“Bedankt voor de goede service/advies en snelle handelen ! Binnen paar werkdagen is alles geregeld.”

Ryan S

Bekijk alle 1081 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.