Tips voor persoonlijk lenen

11-06-2015

Wat doet u met uw vakantiegeld? Op vakantie, sparen, schulden aflossen…

Mei is weer voorbij. Dat betekent dat heel Nederland haar vakantiegeld heeft ontvangen. Heeft u al besloten wat u met dit geld gaat doen? Lang niet iedereen blijkt zijn of haar vakantiegeld namelijk echt voor vakantie te gebruiken. Ook sparen en schulden aflossen zijn populair. Plus: tips om dit jaar dubbel van uw vakantie(geld) te genieten.

Vakantiegeld om rond te komen

Vakantiegeld voelt voor veel mensen als een extraatje, zeker met de zomer in zicht. Van oorsprong is bedoeld om de kosten van vakantie te dekken. Toch gebruikt slecht 40% van de Nederlanders het vakantiegeld daadwerkelijk voor vakantie. 15% heeft het nodig om rond te kunnen komen. Ook sparen, schulden aflossen en iets leuks doen of kopen zijn populaire bestedingsdoelen van het vakantiegeld.

Sparen of schulden aflossen

Met name het sparen en het aflossen van schulden vallen op in dit rijtje. Zo kunt u met het aflossen van schulden makkelijk besparen. Schulden zoals een lening, rood staan op uw lopende rekening of het gebruik van het krediet op uw creditcard, kunnen namelijk veel geld kosten. Deze leningen aflossen voordat u uw geld aan andere zaken uitgeeft, is dan een verstandige keuze. Zorg wel dat u altijd een spaarpotje voor noodgevallen achter de hand houdt.

Besparen op vakantie

Mocht u wel tot de mensen behoren die hun vakantiegeld gebruiken voor een vakantie… Heel begrijpelijk! Vakanties kunnen flink in de papieren lopen. Het Nibud onderzocht het uitgavepatroon van Nederlanders met betrekking tot hun vakantie. Liefst 49% van de vakantiegangers blijkt achteraf meer uitgegeven te hebben dan vooraf berekend. Enkele bespaartips om komende vakantie minder uit te geven:

  1. Vaker zelf koken, als alternatief voor uit eten gaan.
  2. Vooraf producten inkopen die in het buitenland duur zijn.
  3. In plaats van dure tours boeken zelf uw uitstapjes bedenken.
  4. Zo min mogelijk mobiel bellen of internetten.
  5. Last-minute aanbieden in de gaten houden.

Zo geniet u deze vakantie dubbel van uw vakantiegeld. En van uw vakantie, natuurlijk!

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 12 juli

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.