Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

23-04-2015

Sparen, lening aflossen, sparen… of toch die lening aflossen?

Voor veel mensen geen ingewikkeld dilemma, zou u denken. Uw lening aflossen natuurlijk! Hoe lager de lening, hoe lager de rentekosten, en uiteindelijk hoe sneller schuldenvrij. Toch ligt het niet zo eenvoudig blijkt uit het Nibud onderzoek naar financieel gedrag en de achterliggende psychologie. Wij Nederlanders sparen liever dan we onze lening aflossen en veel van ons hebben een neiging tot rood staan op onze lopende rekening.

Geld sparen én geld lenen

Niet minder dan 52% van de mensen die geld lenen, sparen daarnaast. De belangrijkste reden die mensen hiervoor geven, is geld achter de hand hebben voor noodgevallen. De wasmachine gaat kapot, de auto moet vervangen worden. Heel begrijpelijk, natuurlijk. Het Nibud raadt ieder huishouden ook aan een buffer van ongeveer €5000 te hebben.

Lening aflossen

Toch is het verstandig eens kritisch te kijken naar de hoeveelheid spaargeld op uw rekening en uw eventuele lening(en). U betaalt bijna altijd meer aan rente voor uw lening dan u ontvangt over uw spaargeld. Zeker nu de rente op spaargeld zo laag staat. Misschien kunt u toch een bedrag extra aflossen op uw lening, zonder uw volledige financiële buffer kwijt te raken? Het is zonde onnodig teveel te betalen voor uw lening.

Rood staan = dure lening

Een ander opvallende uitkomst van het Nibud onderzoek was dat veel Nederlanders wel eens rood staan. Dit geldt voor meer dan de helft van de respondenten. Een kwart van hen staat zelfs maandelijks rood. Ook hier blijkt dat mensen graag extra geld achter de hand hebben. “Voor de zekerheid”, zegt 40% over waarom ze rood kunnen staan op hun rekening. Maar veel mensen zijn zich niet bewust van de hoge rentekosten van rood staan. Daarnaast blijkt dat als iemand eenmaal de mogelijkheid heeft om rood te staan, er ook gebruik van wordt gemaakt. Wat ons betreft alleen maar meer reden kritisch naar uw financiën te blijven kijken!

Lees meer over rood staan, de hoge rentekosten die hiervoor gerekend worden en de alternatieven in onze blog ‘Rood staan dure vorm van geldlenen’.

blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 oktober

“Kredietaanvraag binnen 1 dag afgerond. Super service en kundige medewerkers.”

mevrouw Dihal

Bekijk alle 1076 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.