Tips voor persoonlijk lenen

31-12-2014

Extra financiële ruimte: een goed voornemen

Niemand sluit zomaar een lening af. Wat het doel ook is, mensen die geld lenen zijn over het algemeen allemaal op zoek naar extra financiële ruimte. Zeker in een dure maand als december of met het oog op de plannen voor volgend jaar. Misschien zijn uw goede voornemens voor 2015 al gemaakt. Maar wat denkt u van het hele jaar door meer financiële ruimte?

Overzicht in uw financiën

Inzicht in uw financiën begint met overzicht. Ontdek door middel van het bijhouden van uw inkomsten en uitgaven wat de grootste kostenposten zijn voor uw huishouden. Dan ziet u meteen waarop u eventueel kunt besparen. Om u een idee te geven: volgens het CBS geven Nederlandse huishoudens het meeste geld uit aan wonen en eten. Daarna volgen onder andere lening en verzekering, communicatie en energie.

Richtlijnen voor financiële reserve

Verdiep u eens in energiebesparende maatregelen voor uw huis. Of misschien hebt u een lening en is de rente bij een andere kredietverstrekker lager. Uw lening oversluiten is dan een verstandige keuze. Met deze kleine veranderingen kunt u al snel vele euro’s per jaar besparen. Om te weten hoeveel moet (be)sparen om voldoende financiële reserve te hebben voor onverwachte uitgaven, biedt het Nibud richtlijnen. Zo wordt het een gezin met kinderen aangeraden ongeveer 5000 euro achter de hand te hebben.

Lening voor extra financiële ruimte

Sparen en besparen kunnen helpen een financiële reserve op te bouwen. Maar een dergelijk bedrag staat natuurlijk niet zomaar op uw rekening. Hebt u eerder behoefte aan extra financiële ruimte? Dan is een lening een optie. Natuurlijk blijft het verstandig u te verdiepen in de mogelijkheden. De beste lening is een lening die precies past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Zo kiest uw met een doorlopend krediet voor flexibiliteit en past een persoonlijke lening beter bij een concreet bestedingsdoel.

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.