Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor ambtenaren

06-12-2018

Lenen als ambtenaar: dit zijn de voordelen

Geld lenen als ambtenaar heeft zo zijn voordelen. Wil je weten welke? In dit blog lees je meer over de voordelen die je geniet als ambtenaar bij het afsluiten van een persoonlijke lening.

Voordelen persoonlijke lening voor ambtenaren

Als ambtenaar sluit je bij het Nederlands Krediet Collectief voordelig een persoonlijke lening af tegen een historisch lage vaste rente vanaf 3,6%. Een persoonlijke lening is de ideale leenvorm voor ambtenaren. De lening biedt namelijk zekerheid: je betaalt elke maand een vast bedrag en leent met een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Extra aflossen doe je bovendien boetevrij.

Waarom ambtenaren goedloper lenen

De reden dat ambtenaren tegen de laagste rente van Nederland kunnen lenen is omdat ze een hele goede ‘betalingsmentaliteit’ hebben. Ze staan bekend om hun goede betaalgedrag. De hoge baangarantie is hier een reden voor. Dit geeft kredietverstrekkers zekerheid. Zo lopen de banken veel minder risico en kunnen ze de laagste rente aanbieden. 

Een andere belangrijke reden dat ambtenaren tegen de laagste rente van Nederland kunnen lenen, heeft te maken met de zogenaamde beroepencode die kredietverstrekkers hanteren bij hun acceptatiecriteria van de lening aanvraag. Als je als ambtenaar een aanvraag doet voor een lening, wordt deze op verschillende punten beoordeeld. Zo geeft een koopwoning meer punten dan een huurwoning. Een hoog inkomen geeft je ook extra punten en zo zijn er nog een tal van belangrijke zaken. Daarnaast kan de kredietbemiddelaar je een ‘beroepencode’ meegeven. Eén van de beroepencodes is de code Ambtenaar. Deze code scoort meer punten dan de beroepencode van een beroep met minder zekerheid. Vandaar dat ambtenaren voordeliger geld kunnen lenen. 

Lening oversluiten? Dit is het moment!

Heb je als ambtenaar al een lening lopen? Dit is het moment om je lening voordelig over te sluiten. De vaste rente is op dit moment historisch laag. Profiteer nog dit jaar. Dan zetten we deze geheel kosteloos voor je om. Ook wanneer je geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een verbouwing of de financiering van een auto bieden wij de laagste rente van Nederland aan!

Laagste rente voor ambtenaren

Onafhankelijk en transparant een financieringsvoorstel voor je samenstellen vinden wij erg belangrijk. Daarom voert het Nederlands Krediet Collectief geen aparte benaming voor een ambtenaren lening. Wij kennen enkel een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Met een zeer lage rente vanaf 3,6% die ook nog eens vast is. Kortom de meest voordelige lening op de Nederlandse markt ook voor ambtenaren.

Vraag direct een offerte aan

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-35

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Doorlopend ambtenaren krediet

blog-30_1

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Goedkoop geld lenen met ambtenarensalaris

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.