Tips voor ambtenaren

06-12-2018

Lenen als ambtenaar: dit zijn de voordelen

Geld lenen als ambtenaar heeft zo zijn voordelen. Wil je weten welke? In dit blog lees je meer over de voordelen die je geniet als ambtenaar bij het afsluiten van een persoonlijke lening.

Voordelen persoonlijke lening voor ambtenaren

Als ambtenaar sluit je bij het Nederlands Krediet Collectief voordelig een persoonlijke lening af tegen een historisch lage vaste rente vanaf 6,4%. Een persoonlijke lening is de ideale leenvorm voor ambtenaren. De lening biedt namelijk zekerheid: je betaalt elke maand een vast bedrag en leent met een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Extra aflossen doe je bovendien boetevrij.

Waarom ambtenaren goedloper lenen

De reden dat ambtenaren tegen de laagste rente van Nederland kunnen lenen is omdat ze een hele goede ‘betalingsmentaliteit’ hebben. Ze staan bekend om hun goede betaalgedrag. De hoge baangarantie is hier een reden voor. Dit geeft kredietverstrekkers zekerheid. Zo lopen de banken veel minder risico en kunnen ze de laagste rente aanbieden. 

Een andere belangrijke reden dat ambtenaren tegen de laagste rente van Nederland kunnen lenen, heeft te maken met de zogenaamde beroepencode die kredietverstrekkers hanteren bij hun acceptatiecriteria van de lening aanvraag. Als je als ambtenaar een aanvraag doet voor een lening, wordt deze op verschillende punten beoordeeld. Zo geeft een koopwoning meer punten dan een huurwoning. Een hoog inkomen geeft je ook extra punten en zo zijn er nog een tal van belangrijke zaken. Daarnaast kan de kredietbemiddelaar je een ‘beroepencode’ meegeven. Eén van de beroepencodes is de code Ambtenaar. Deze code scoort meer punten dan de beroepencode van een beroep met minder zekerheid. Vandaar dat ambtenaren voordeliger geld kunnen lenen. 

Lening oversluiten? Dit is het moment!

Heb je als ambtenaar al een lening lopen? Dit is het moment om je lening voordelig over te sluiten. De vaste rente is op dit moment historisch laag. Profiteer nog dit jaar. Dan zetten we deze geheel kosteloos voor je om. Ook wanneer je geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een verbouwing of de financiering van een auto bieden wij de laagste rente van Nederland aan!

Laagste rente voor ambtenaren

Onafhankelijk en transparant een financieringsvoorstel voor je samenstellen vinden wij erg belangrijk. Daarom voert het Nederlands Krediet Collectief geen aparte benaming voor een ambtenaren lening. Wij kennen enkel een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Met een zeer lage rente vanaf 6,4% die ook nog eens vast is. Kortom de meest voordelige lening op de Nederlandse markt ook voor ambtenaren.

Vraag direct een offerte aan

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-35

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Doorlopend ambtenaren krediet

blog-71

Tips voor ambtenaren

25-07-2019

Geld lenen als semi ambtenaar, hoe zit dat?

Actuele rente

Rentestand per zondag 25 februari

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,4%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.638 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 280,32 en een rentetarief van 6,4%.