Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Doorlopend ambtenaren krediet

Als (semi) ambtenaar kun je goedkoper geld lenen. Dat komt omdat ambtenaren een goede naam hebben bij kredietverstrekkers. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. In dit blog lees je meer over de opties van een ambtenaren krediet. 

Leen goedkoper met een ambtenaren krediet 

Ambtenaren, semi ambtenaren en hun partner kunnen over het algemeen tegen een lagere rente geld lenen. De ambtenaren lening en of ambtenaren krediet bieden ook werknemers in de zorg en onderwijs vele voordelen. Dat komt omdat een ambtenaar over het algemeen zekerder is van zijn baan. Een ambtenaar heeft ook een stabiel inkomen. De kans dat een ambtenaar zijn lening netjes terug betaalt, schatten banken hierdoor een stuk groter dan bij velebij andere beroepen in het bedrijfsleven. Dat maakt de ambtenaar voor een bank of kredietverstrekker een relatief zekere en veilige klant. Daarom is er de doorlopende ambtenarenlening en of krediet, speciaal voor ambtenaren. 

Doorlopend ambtenaren krediet: wat kan je ermee?

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je een kredietlimiet hebt. Hier kun je geld van opnemen wanneer jij wilt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je kunt een deel van het afgesproken bedrag achter de hand houden, voor bijvoorbeeld een verbouwing of onvoorziene uitgave. Je betaalt hier dan geen rente over. Met een doorlopend krediet betaal je een maandelijkse aflossing die meestal een percentage van de kredietlimiet is. Met een doorlopend krediet kun je altijd boetevrij aflossen en het afgeloste bedrag weer opnemen. Zo ben je verzekerd van een stuk financiële ruimte en kunt je bij onverwachte uitgaven direct over het geld beschikken. Nadeel is dat de rente van een doorlopend krediet variabel is. Dat betekent dat deze kan fluctueren en afhankelijk is van de actuele marktrente. Op deze manier kun je flexibel geld lenen. Het verschil met een persoonlijke lening is dat bij een persoonlijke lening de rente en looptijd van te voren vaststaat. Zo weet je precies van tevoren hoeveel je per maand moet aflossen en tot wanneer. Dat geeft overzicht en rust. 

Wanneer als ambtenaar een doorlopend krediet afsluiten?

Als je er zeker van wilt zijn dat je tussentijds geld wilt opnemen, zelf wilt bepalen wat je maandlast is en alleen rente wilt betalen over het opgenomen bedrag, dan is een doorlopend krediet de beste optie. Heb je een doorlopend krediet nu elders lopen dan is de kans zeer groot dat je als ambtenaar teveel rente betaald. Het kosteloos oversluiten tegen een lagere rente is dan een zeer aantrekkelijke optie, doe hier de gratis check

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-30_1

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Goedkoop geld lenen met ambtenarensalaris

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 oktober

“Kredietaanvraag binnen 1 dag afgerond. Super service en kundige medewerkers.”

mevrouw Dihal

Bekijk alle 1076 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.