Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Doorlopend ambtenaren krediet

Als (semi) ambtenaar kun je goedkoper geld lenen. Dat komt omdat ambtenaren een goede naam hebben bij kredietverstrekkers. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. In dit blog lees je meer over de opties van een ambtenaren krediet. 

Leen goedkoper met een ambtenaren krediet 

Ambtenaren, semi ambtenaren en hun partner kunnen over het algemeen tegen een lagere rente geld lenen. De ambtenaren lening en of ambtenaren krediet bieden ook werknemers in de zorg en onderwijs vele voordelen. Dat komt omdat een ambtenaar over het algemeen zekerder is van zijn baan. Een ambtenaar heeft ook een stabiel inkomen. De kans dat een ambtenaar zijn lening netjes terug betaalt, schatten banken hierdoor een stuk groter dan bij velebij andere beroepen in het bedrijfsleven. Dat maakt de ambtenaar voor een bank of kredietverstrekker een relatief zekere en veilige klant. Daarom is er de doorlopende ambtenarenlening en of krediet, speciaal voor ambtenaren. 

Doorlopend ambtenaren krediet: wat kan je ermee?

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je een kredietlimiet hebt. Hier kun je geld van opnemen wanneer jij wilt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je kunt een deel van het afgesproken bedrag achter de hand houden, voor bijvoorbeeld een verbouwing of onvoorziene uitgave. Je betaalt hier dan geen rente over. Met een doorlopend krediet betaal je een maandelijkse aflossing die meestal een percentage van de kredietlimiet is. Met een doorlopend krediet kun je altijd boetevrij aflossen en het afgeloste bedrag weer opnemen. Zo ben je verzekerd van een stuk financiële ruimte en kunt je bij onverwachte uitgaven direct over het geld beschikken. Nadeel is dat de rente van een doorlopend krediet variabel is. Dat betekent dat deze kan fluctueren en afhankelijk is van de actuele marktrente. Op deze manier kun je flexibel geld lenen. Het verschil met een persoonlijke lening is dat bij een persoonlijke lening de rente en looptijd van te voren vaststaat. Zo weet je precies van tevoren hoeveel je per maand moet aflossen en tot wanneer. Dat geeft overzicht en rust. 

Wanneer als ambtenaar een doorlopend krediet afsluiten?

Als je er zeker van wilt zijn dat je tussentijds geld wilt opnemen, zelf wilt bepalen wat je maandlast is en alleen rente wilt betalen over het opgenomen bedrag, dan is een doorlopend krediet de beste optie. Heb je een doorlopend krediet nu elders lopen dan is de kans zeer groot dat je als ambtenaar teveel rente betaald. Het kosteloos oversluiten tegen een lagere rente is dan een zeer aantrekkelijke optie, doe hier de gratis check

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-71

Tips voor ambtenaren

25-07-2019

Geld lenen als semi ambtenaar, hoe zit dat?

blog-77

Tips voor ambtenaren

06-12-2018

Lenen als ambtenaar: dit zijn de voordelen

Actuele rente

Rentestand per woensdag 17 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.