Rente tips

11-10-2018

Voordelig en verantwoord geld lenen tegen de laagste kredietrente

Als je geld wilt lenen of een lening wilt oversluiten, wil je dit natuurlijk graag tegen een lage kredietrente bij een betrouwbare geldverstrekker. Met deze tips helpen je op weg om voordelig en verantwoord geld te lenen tegen een lage kredietrente.

Pas op voor een lage kredietrente

Een lage kredietrente klinkt aantrekkelijk, maar is vaak een tijdelijke aanbieding. Wil je een lening afsluiten? Informeer dan goed of de lage rente een tijdelijke aanbieding is, en wat het rentetarief gaat worden na de actieperiode.

Vergelijk aanbieders

Er zijn veel aanbieders die leningen verstrekken. Naast alle grootbanken zijn er ook gespecialiseerde geldverstrekkers.  Deze geldverstrekkers zijn vaak goedkoper dan een grootbank. Door goed de leenvoorwaarden per aanbieder te vergelijken, bent u verzekerd van het beste aanbod. U krijgt hier altijd kosteloos hulp bij van een adviseur van het Nederlands Krediet Collectief.

Rentevorm: vast of variabel?

Is de kredietrente vast of variabel? En als deze vast is, is deze dan vast voor de gehele looptijd van de lening zoals bij een persoonlijke lening?

Pas op met een zogenaamde instaprente bij een doorlopend krediet. Deze vaak lage rente is vaak bedoeld om nieuwe klanten te werven. Na de actieperiode wordt de rente vaak fors hoger, waarmee je voordeel vaak  al snel te niet wordt gedaan. Dat is zonde.

Op zich is een variabele rente of instaprente niet fout. Zeker niet als je de flexibiliteit hebt en wilt om de lening te kunnen aflossen of oversluiten. Dan kan tijdelijk profiteren van een lage rente slim zijn. Maar mist de lening deze flexibiliteit pas dan op met een variabele rente of instaprente.

Een vaste rente geeft je meer zekerheid over de kosten van de lening en of je die continue kunt blijven betalen. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Een voorbeeld is de aflosblije lening, hier geniet je van de laagst mogelijke vaste rente.

Check de voorwaarden van de lening

Een voordelige kredietrente is zeker niet het enige waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening. Voordat je een lening gaat afsluiten, is het verstandig om de voorwaarden van de lening goed door te nemen.
Bijvoorbeeld hoe hoog is de rente en kan deze tijdens de looptijd wijzigen? Krijg je een vaste of een variabele rente? Staat de rente vast gedurende de gehele looptijd? Bij een persoonlijke lening staat de rente gedurende de gehele looptijd vast. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel.

Los je af op de lening of betaal je alleen kredietrente over de lening? Mag je op elk moment extra aflossen? Of betaal je een boete bij vervroegd aflossen? Zijn er afsluitkosten of advieskosten? Allemaal zaken om uit te zoeken voordat u een lening gaat afsluiten of oversluiten.

Wilt u zeker zijn dat de lening haarfijn aansluit bij uw wensen en persoonlijke situatie? Neem dan contact op met een ervaren kredietspecialist van het Nederlands Krediet Collectief.

Vergelijk de actuele rentetarieven

Leent je momenteel tegen een hoge rente? Vergelijk je huidige rentetarief met onze actuele lage tarieven. Onze partnerbanken zijn de voordeligste kredietaanbieders in de markt. Vergelijken levert je een flinke besparing op; wij bieden de laagste rente van Nederland met de beste leenvoorwaarden! Sluit je lening nu kosteloos over.

Vergelijk de tarieven

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per woensdag 17 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.