Blog

12-06-2024

5x Groene leningen: Financiering voor duurzaamheid en energiebesparing

Als woningbezitter is het erg interessant om te investeren in je woning. Met name het verduurzamen of reduceren van de energiekosten kunnen direct veel voordelen bieden voor jou als huiseigenaar

Lees in deze blog de voordelen van een groene lening, de verschillende financieringsopties voor het realiseren van duurzaamheidsprojecten en ontdek vijf populaire groene leningen voor duurzaamheidsinvesteringen. 

Voordelen van groene leningen voor duurzaamheidsprojecten

Het opstellen van een groene lening kan erg aantrekkelijk zijn voor je eigen woning. Maar wat houdt een dergelijke lening precies in?  Voor een groene lening geldt dat deze alleen gebruikt mag worden voor energiebesparende maatregelen aan je huis. Denk hierbij aan het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp. 

Er zijn veel redenen en voordelen aan het nemen van een groene lening. De lening kun je gebruiken om je huis te verduurzamen. Deze duurzaamheidsprojecten kunnen je vaste lasten direct verlagen, maar ook de waarde van je huis significant doen stijgen. Hierdoor verdien je de lening relatief snel terug en kun je direct profiteren van de voordelen. Bijvoorbeeld, bij het installeren van nieuwe zonnepanelen op je dak zullen je energiekosten in de zomer flink afnemen. In dat geval compenseren de zonnepanelen direct een deel van de kosten als gevolg van de groene lening die je hebt afgesloten. 

Financieringsopties voor energiebesparing en milieuvriendelijke initiatieven

Op zoek naar een nieuwe warmtepomp voor je woning of wil je spouwmuurisolatie plaatsen? Als huiseigenaar heb je verschillende financieringsopties tot je beschikking. Lees hier verschillende manieren om je duurzaamheidsinitiatieven te financieren.

Verduurzamen uit eigen vermogen

Wanneer je voldoende gespaard hebt kun je natuurlijk ook gewoon gebruikmaken van je spaargeld om duurzaamheidsprojecten in je eigen woning uit te voeren. Hierdoor voorkom je dat je extra kosten kwijt bent in de vorm van rente. Echter, de kosten voor milieuvriendelijke initiatieven kunnen afhankelijk van je keuzes relatief duur zijn. Daarom is het belangrijk om 

Lenen bij familie of vrienden

Mocht je zelf niet genoeg eigen vermogen hebben om duurzaamheidsprojecten te financieren, komt het voor dat huiseigenaren lenen bij familie of vrienden. Let hier wel op dat je goede afspraken maakt omtrent onder andere de looptijd en dat je jezelf voldoende beschermt tegen onvoorziene kosten. Zo voorkom je ongewenste situaties met familie of vrienden. 

Energiebesparing via de hypotheek

Verschillende hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen mee te nemen in de financiering van je hypotheek. Huizenkopers kunnen tot wel 106% van de woningwaarde lenen, mits een deel van de financiering gebruikt wordt voor het verduurzamen van de woning. 

Groene lening

Een van de meest populaire manieren om milieuvriendelijke initiatieven te financieren is via een groene lening. Met deze lening geniet je van de voordelen van een persoonlijke lening. Je weet precies waar je aan toe bent omdat de looptijd en rente tarieven vast staan. Hierdoor kun je goed vooruit plannen en de juiste duurzame maatregelen treffen die passen bij jouw financiële situatie. 

Vijf populaire groene leningen voor duurzaamheidsinvesteringen

Ben je geïnteresseerd in een groene lening maar weet je niet waar je moet beginnen? Vind hier een vijftal manieren hoe je een groene lening kunt gebruiken voor duurzaamheidsinvesteringen in je eigen woning.

Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatie is een populaire manier om je woning beter te isoleren. Dit komt doordat de kosten voor installatie relatief goedkoop zijn, terwijl je direct energiekosten kunt besparen. Spouwmuur isolatie lening? 

Hr++ glas

Met dubbel glas kun je ook snel je woning isoleren. Het bijkomend voordeel is ook dat je geluidsoverlast vermindert en de waarde van je woning doet stijgen. Lees hier meer over geld lenen voor glasisolatie.  

Zonnepanelen

Het financieren en plaatsen van zonnepanelen reduceert direct je energiekosten, hierdoor kun je direct financieel profiteren en ben je ook duurzaam bezig. 

Warmtepomp

Met een warmtepomp reduceer je de gaskosten en profiteer je van een lagere C02 uitstoot. De kosten voor een volledig elektrische warmtepomp kunnen variëren van €6.500 tot €19.500. 

Vloerisolatie

Naast dat de vloerisolatie besparingen oplevert op je energierekening verbetert ook je woningcomfort. Zo verlos je jezelf van overmatig vocht dat via kruipruimtes de woning binnen kan komen. De kosten kunnen variëren van €50 tot €60 per m2. 

Op zoek naar een lening om je woning te verduurzamen? Ontdek de opties, vraag simpelweg en geheel vrijblijvend hier een offerte aan.

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance





085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.