Blog

09-05-2024

Leningen op maat - waarom personalisatie belangrijk is buiten de grote banken

Iedereen zijn financiële situatie en behoeftes zijn anders. Daarom is het belangrijk om een persoonlijke lening af te sluiten die op maat is gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Grote banken kunnen niet altijd de persoonlijke service bieden die kleine kredietverleners wel geven. 

Lees in deze blog de voordelen van een op maat gemaakte lening en van welke financiële producten je gebruik kunt maken die voldoen aan je individuele behoeften. 

Voordelen van op maat gemaakte leningen

Lenen kost geld en is een extra financiële verplichting. Het is daarom belangrijk dat je verantwoord een lening afsluit en jezelf niet overbelast. Een lening op maat die perfect past bij je eigen leefsituatie kan je enorm helpen. Lees hier verschillende voordelen van een op maat gemaakte lening.

Betaal niet meer dan nodig

Door te kijken naar je inkomen en je financiële wensen kan een lening opgebouwd worden die je doelen realiseren, maar je tegelijkertijd genoeg ademruimte geven om om te gaan met onvoorziene kosten. Het grote voordeel van een op maat gemaakte lening is dat je niet onnodig meer rentekosten betaalt dan nodig is om je droom te realiseren. 

Krijg persoonlijk advies

Onze adviseurs kunnen op maat advies geven. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en wat de impact is van de leningopties op uw persoonlijke financiën. Je kunt je kosteloos laten adviseren voor het afsluiten van een lening bij een van onze deskundige kredietspecialisten. Hierdoor kun je zorgeloos je lening afsluiten. 

Transparantie

Krijg een helder overzicht van de verschillende aanbiedingen zonder extra bijkomende (afsluit) kosten. Zo ben je goed voorbereid om een weloverwogen beslissing te maken tussen de verschillende leningopties. 

Leningopties buiten de grote banken

Grote banken zijn niet altijd de beste keuze voor het afsluiten van een lening. Zo is het meestal verplicht om een lopende betaalrekening te hebben bij de betreffende bank . Daarnaast zijn de rentes bij deze grootbanken voor hun persoonlijke leningen vaak hoger dan de rentes die online kredietaanbieders rekenen. Dit komt onder andere door hogere kosten die banken hebben door kantoorpanden en personeel. Buiten de grote banken kan het daarom erg aantrekkelijk zijn om een op maat gemaakte lening bij kleinere aanbieders af te sluiten.

Financiële producten op maat voor individuele behoeften

Je kunt gebruik maken van verschillende financiële producten om jouw persoonlijke financiële behoeftes te voorzien. Lees hier meerdere populaire opties: 

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening wordt een maximaal leenbedrag gedefinieerd uit je inkomen. Het voordeel van deze lening is dat je rentetarief en looptijd vast staan, hierdoor weet je precies waar je aan toe bent gedurende de leenperiode. 

Groene lening

Een groene lening (van bijvoorbeeld Green Loans) is eigenlijk een persoonlijke lening maar dan in een groen jasje. Ook voor deze leningoptie staat het rentetarief en de looptijd vast. Een groene lening is perfect voor klanten die bijvoorbeeld nieuwe zonnepanelen willen plaatsen of een warmtepomp willen installeren. Het voordeel van verduurzamen van je woning is dat je direct je vaste lasten kunt verlagen en tegelijkertijd de waarde van je huis verhoogt. Hierdoor kun je snel de gemaakte kosten terugverdienen. 

Op zoek naar een lening op maat? Vraag hier direct en geheel vrijblijvend een offerte aan, zodra deze klaar is gaan onze kredietspecialisten aan de slag om voor u de meest voordelige lening uit te zoeken.

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.