Blog

05-02-2024

Lenen voor woningverbeteringen: Hoe haal je meer waarde uit je huis?

Wellicht komt het je bekend voor, je wilt je tuin verbouwen, de keuken is aan vervanging toe of je wilt graag je woning verduurzamen. Echter, is het financieren hiervan soms knap lastig, de kosten zijn hoog en de terugverdientijd is soms niet altijd zo snel als je zou willen. 

Als woningbezitter heeft u meerdere manieren om uw dromen te realiseren. In deze blog kunt u meer lezen over de financieringsopties die je als huiseigenaar tot je beschikking hebt

Financieringsopties voor huisverbeteringen

Mocht u een verbouwing aan uw woning overwegen is het verstandig om meerdere opties af te wegen en een keuze te maken op basis van uw eigen behoeftes. Hier kunt u een overzicht vinden van financieringsopties om uw eigen huis een opknapbeurt te geven. 

Gebruik eigen vermogen uit je spaarpot

Wanneer u voldoende spaargeld beschikbaar hebt, kunt u ervoor kiezen om uw eigen vermogen in te zetten voor een verbouwing. Het voordeel is dat u geen extra kosten kwijt bent aan rente en mogelijke vermogensbelasting kosten kunt verminderen in het geval u meer dan 50.000 euro aan vermogen bezit. 

Leen geld voor een verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing middels een persoonlijke lening is een populaire manier om aanpassingen aan je woning te financieren. Met een persoonlijke lening staat je rente en looptijd vast. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent gedurende de lening. 

Slimme upgrades om waarde van je huis te verhogen

Wanneer u uw financiën klaar heeft, kunt u kiezen uit een tal van mogelijkheden om uw woning verder te verbouwen of te renoveren. Binnen de mogelijkheden kunt u ook overwegen om bepaalde slimme upgrades toe te passen aan uw woning. Deze slimme verbeteringen kunnen je waarde van je huis verhogen en eventueel kosten reduceren. Hierdoor verdient de verbouwing of renovatie zichzelf sneller terug, ideaal als huiseigenaar. 

Investeringen in woningrenovaties met hoge rendementen

Er zijn twee gebruikelijke manieren dat je woningrenovaties zich terugverdienen, al dan niet omdat de waarde van je huis stijgt of omdat je vaste kosten omlaag gaan. Een relatief makkelijke oplossing is het plaatsen van isolatie. Veel oudere woningen hebben slechte isolatie en verliezen hierdoor kostbare warmte. Door te isoleren kun je direct tot wel 30% op je gasrekening besparen. Wanneer uw woning nog enkel glas heeft is het plaatsen van dubbel glas ook een interessante optie. Je warmteverlies daalt en tegelijkertijd heb je ook minder geluidsoverlast van buiten. Over het algemeen komt de investering voor 75% tot 100% terug in de meerwaarde van je woning en kun je gemiddeld 280 euro per jaar besparen.  

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.