Blog

12-10-2023

Lenen voor digitale transformatie: Kapitaal voor bedrijfsgroei en modernisering

Startende of bestaande bedrijven zijn continu bezig om te groeien en te innoveren. Wellicht ben je zelf stappen aan het maken om je eigen bedrijf te moderniseren om mee te gaan met de klantvraag of concurrentie voor te zijn. Om je bedrijf klaar te maken voor groei en modernisering is in veel gevallen kapitaal nodig. Hoe maak je je bedrijf klaar voor de digitale transformatie en welke financieringsopties zijn hiervoor mogelijk? 

In deze blog bekijken we verschillende opties voor nieuwe of bestaande bedrijven die een digitale transitie in willen gaan of overwegen te moderniseren.  

Financieringsopties voor digitale transformatieprojecten

Als ondernemer heb je verschillende manieren om je financiering te regelen. Bij een digitale transformatieproject komen verschillende kosten kijken die afhankelijk zijn van je behoeftes en keuzes die je maakt voor je onderneming. In eerste instantie is het handig om te weten welke opties er zijn om vervolgens te bepalen welke het beste bij je past. 

Beschikbaar vermogen van je onderneming

Mocht je genoeg geld op de rekening van je bedrijf hebben staan, kan het erg aantrekkelijk zijn om de modernisering van je eigen onderneming met cash te financieren. Het voordeel is dat je rente kosten bespaart. Echter, is het wel belangrijk om een financieel plan uit te werken om te voorkomen dat je (on)voorziene kosten kunt blijven betalen. 

Geld uit eigen vermogen

Je kunt ook direct zelf een lening uitzetten voor je eigen bedrijf. Dit kan voordelig zijn in het geval je genoeg spaargeld op de rekening hebt staan. Vervolgens krijg je in de vorm van rente je geld weer terug.

Lening bij vrienden en familie

Mocht je zelf of binnen je eigen onderneming niet genoeg vermogen beschikbaar hebben komt het voor dat ondernemers bij familie of vrienden een lening treffen. Je loopt hier wel een risico omdat geldzaken weleens vaker de oorzaak zijn van verbroken relaties. 

Lenen voor ondernemers

Wanneer je als ondernemer leent werkt het net even anders dan wanneer je in loondienst bent. In plaats van dat je loonstroken gebruikt om de maximale lening vast te stellen wordt onder andere gekeken naar de inkomsten van je bedrijf. Het voordeel is dat er een vast rentetarief en looptijd wordt gehanteerd. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. 

Belang van kapitaal bij bedrijfsgroei en modernisering

Kapitaal is belangrijk voor je eigen onderneming. Het geld kun je gebruiken om je groei te acceleren en direct kosten te reduceren. Hierdoor kun je relatief snel je lening terugverdienen en concurrentie voorblijven. Een populaire manier is om digitalisering te introduceren in je bedrijf. Omdat de initiële kosten in sommige gevallen best hoog kunnen zijn, kan het interessant zijn om extra kapitaal beschikbaar te maken om je organisatie te moderniseren. 

Hoe leningen te gebruiken voor digitale transformatie

Er zijn verschillende manieren om een lening te gebruiken voor de digitale transformatie van je eigen bedrijf en direct kosten te reduceren. 

Zo kun je je klantcontact volledig moderniseren. Wanneer je bedrijf aan het groeien is, kunnen er plots veel vragen komen vanuit klanten. In dat geval kan het erg duur zijn om extra klantenservice medewerkers in te huren. Door het klantcontact te moderniseren met een bot of chat service kun je kosten reduceren. Ook kun je bepaalde werkzaamheden digitaal automatiseren, denk aan gestandaardiseerde emails of een digitaal boekhoudingssysteem dat je financiën bijhoudt. 

Ben je ondernemer en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou persoonlijk? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.