Blog

01-09-2023

Stappen om een lening aan te vragen en snel goedkeuring te krijgen

Met de camper op kampeervakantie? Inschrijven voor scholing om een volgende stap in uw carrière te zetten? Een chalet op uw favoriete bestemming bouwen? Of een nieuwe elektrische auto financieren om een steentje bij te dragen aan het milieu? Stuk voor stuk mooie doelen, waar u wellicht wat financiële ondersteuning bij kunt gebruiken. Een lening biedt uitkomst. Hierbij een stappenplan en tips om een leenaanvraag voorspoedig te laten verlopen en uw leendoel op korte termijn te realiseren:

Stappenplan voor het aanvragen van een lening

Een financiering is een belangrijke financiële beslissing in uw leven. U gaat een betaalverplichting aan. Ga bij het maken van deze beslissing dus niet zonder nadenken te werk, maar neem even de tijd. Bent u er uit en besluit u geld te lenen? Dan dient u als volgt een leenaanvraag in:

  1. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Het Nederlands Krediet Collectief werkt volledig online, dus u kunt met één druk op de knop uw aanvraag indienen. U kiest het leenbedrag, uw leendoel, de leenvorm en looptijd én stelt ons op de hoogte van belangrijke zaken, waaronder uw inkomen.

  2. Een kredietspecialist bekijkt en maakt op basis van uw persoonlijke gegevens een offerte op. De offerte bevat de financiering met de laagste rente en de beste voorwaarden voor uw situatie. Het financieringsvoorstel staat klaar in uw eigen beveiligde omgeving.

  3. Gaat u akkoord met het voorstel, dan tekent u de offerte digitaal en uploadt u de gevraagde documenten. Deze gaan naar de geldverstrekker en die toetst of u volgens de leennormen kunt lenen.

  4. Na goedkeuring van de geldverstrekker staat het geld binnen twee werkdagen op uw bankrekening.  

Hoe leningaanvragen te versnellen en succes te vergroten

Voordat u geld leent is het belangrijk de consequenties van een geldlening in te calculeren. Met een gezonde financiële situatie kunt u tegen een stootje en is een lening een aanvulling, geen blok aan het been. Als u eenmaal besloten heeft om te lenen, dan wilt u natuurlijk het liefst dat u niet al te lang op goedkeuring hoeft te wachten. Zo versnelt u het proces van uw leenaanvraag en vergroot u het succes:

  • Zorg dat uw financiële gegevens kloppen en op orde zijn. Een financiering wordt enkel goedgekeurd als u de juiste documenten aanlevert. Als er documenten ontbreken of deze niet gelijk staan aan de gegevens die u heeft opgegeven, kan dit voor vertraging zorgen. 

  • Sluit uw financiering af bij een online kredietaanbieder. U bent geen tijd kwijt aan kantoorbezoeken, maar doorloopt het gehele leentraject gewoon vanuit uw eigen omgeving. Dat scheelt overigens niet alleen tijd, maar ook papierwerk.

Documenten en vereisten voor leninggoedkeuring

Er zijn een aantal documenten nodig om een lening aan te vragen. Denk aan de ondertekende offerte, een legitimatiebewijs, recente salarisstroken, kopie van inkomsten uit pensioen of uitkering, bankafschrift van een jaar en als dit speelt: afschriften van lopende leningen. Al uw documenten ondertekent en uploadt u in een handomdraai via uw digitale omgeving. 

Wist u dat het Nederlands Krediet Collectief een van de meeste efficiënte verwerkingsprocessen heeft in de branche? Door een volledig geautomatiseerd en beveiligd systeem ligt uw aanvraag binnen 24 uur bij de geldverstrekker. Vraag kosteloos een offerte aan en ontdek welke lening het beste bij u en uw leendoel past.

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.