Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

29-10-2015

Welke documenten heb ik nodig bij een lening aanvragen?

Het schrikbeeld van veel mensen bij een lening aanvragen is veel gedoe. Dagen wachten tot uw aanvraag in behandeling wordt genomen, stapels papierwerk doorworstelen en eindeloos veel documenten aanleveren. U besteedt uw tijd natuurlijk liever aan iets leuks. Bij Nederland Leent staat snelle service centraal. Ook vragen wij u alleen om gegevens die écht nodig zijn.

Lening online afsluiten

Omdat wij online werken, scheelt het u sowieso tijdrovende bezoekjes aan een kantoor. Een lening aanvragen doet u op het moment dat het u uitkomt. Hebben wij aanvullende informatie van u nodig? Die kunt u per mail aanleveren. Zo kunt u de gegevens rustig opzoeken en op uw eigen moment aan ons aanleveren.

Vraag direct een offerte aan

Gegevens lenen particulier

Doet u een vrijblijvende aanvraag voor een lening? Dan is het handig het antwoord op de volgende vragen paraat te hebben:

 • Hoeveel wilt u lenen?
 • Welke lening wilt u afsluiten?
 • Wat is uw woonsituatie: huur of koop?
 • Wat is uw burgerlijke staat?
 • Heeft u thuiswonende kinderen?
 • Wat betreft uw inkomen: heeft u een vaste baan, bent u ondernemer, ontvangt u een uitkering etc.?
 • Staat u geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR)?
  Het is geen probleem als u niet precies weet uw BKR notering positief of negatief is. Wij lopen dit altijd nog even na bij het BKR.

Natuurlijk vragen wij u ook om persoonsgegevens, waaronder uw naam en adres. Maar er hoeven nog geen documenten aan de aanvraag toegevoegd te worden.

Aanvullende documenten lenen particulier

Om uw aanvraag compleet te maken, hebben wij vervolgens wel aanvullende (vertrouwelijke) gegevens nodig. Zoals gezegd vragen deze per e-mail op. Hierbij moet u denken aan:

 • Uw woonlasten.
 • Informatie over uw beroep, werkgever, bruto maandloon en datum indiensttreding.
 • Heeft u een tijdelijke dienstverband of uitzendcontract? Dan vragen we de einddatum of uitzendfase.
 • Bent u gepensioneerd of arbeidsongeschikt? Dan vragen we de naam van de uitkeringsinstantie, ingangsdatum en laatste keuringsdatum.

Offerte lening bank

Om het aanvragen van een lening vlot te laten verlopen, raden wij u aan bovengenoemde gegevens klaar te hebben liggen. Hebben wij alle informatie? Dan vragen wij voor u een offerte voor een lening op bij onze partnerbanken. Het aanbod dat zij u doen, ontvangt u in één handig overzicht. Zo kun u de lening kiezen die het beste past bij uw wensen en bij uw persoonlijke situatie.

College Bescherming Persoonsgegevens

Tot slot: Nederland Leent is aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens. U mag er dus op vertrouwen dat wij uiterst zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke gegevens. Zo kunt u niet alleen vrijblijvend, maar ook zorgeloos een lening aanvragen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 23 januari

“Makkelijk, overzichtelijk en gewoon goed en snel! Heel vriendelijk te woord gestaan en prima voorstel. Een aanrader!”

O.M.J. de Boer

Bekijk alle 779 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,9%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000,- bedraagt € 28.024,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 389,- en een rentetarief van 3,9%.