De mogelijkheden om geld te lenen als u een koopwoning hebt

Als u in een koopwoning woont en een hypotheek heeft, kunt u via het Nederlands Krediet Collectief een lening afsluiten met een rentekorting voor eigenhuisbezitters. Deze rente korting geniet u als eigenhuisbezitter met het WOZ-krediet, ook wel Woningvoordeel krediet genoemd.

Ook kunt u als u in een koopwoning woont, kiezen voor een rentekrediet. Een rentekrediet is een aflossingsvrij WOZ-krediet waar alleen rente wordt geïncasseerd en geen aflossing. Hierdoor kunt u als koopwoning bezitter profiteren van de laagst mogelijke maandlasten als u een (tijdelijke) kredietbehoefte heeft.

Het WOZ-krediet of Woningvoordeel krediet is een doorlopend krediet met hypotheekverklaring. Met deze hypotheekverklaring gaat u akkoord met de voorwaarde dat u uw huis niet extra belast met nog een hypotheek, zonder toestemming van de bank. Tenzij u natuurlijk met een nieuwe hypotheek het WOZ-krediet aflost. Daarnaast verklaart u op eerste verzoek van de bank mee te zullen werken aan het afgeven van hypothecaire zekerheid op uw woning ten behoeve van dit krediet. Dit zal over het algemeen pas gebeuren wanneer u een flinke achterstand heeft opgelopen in de betalingen.

Tips om een lening af te sluiten als u een hypotheek hebt

Bij het berekenen van de leencapaciteit wordt rekening gehouden met de brutohypotheeklast. Dit is de rente die u maandelijks betaalt en de eventueel daarbij komende spaar- en/of levensverzekerings premie die u betaalt voor de aflossing.

Standaard wordt maximaal 25% voorlopige teruggaaf van de bruto hypotheeklast afgetrokken. Hier wordt automatisch rekening mee gehouden. Indien het totaal netto maandinkomen groter is dan 2x het modale inkomen, mag maximaal 30% voorlopige teruggaaf van de bruto hypotheeklast worden afgetrokken.

Wanneer u een koopwoning met hypotheek hebt, kunt u een tweede hypotheek afsluiten, een WOZ-krediet, een Woningvoordeel krediet of een regulier consumptief krediet met een vaste of een variabele rente (persoonlijke lening of doorlopend krediet).

Het WOZ-krediet of Woningvoordeel krediet is geen (tweede) hypotheek. U betaalt geen afsluitprovisie en notaris- of taxatiekosten. Daardoor is deze kredietvorm een uitstekend alternatief voor een tweede hypotheek. Om in aanmerking te komen voor een WOZ-krediet dient u voldoende WOZ-ruimte te hebben. Om in aanmerking te komen voor een Woningvoordeel krediet is de WOZ-ruimte niet van belang.

Is er voldoende WOZ-ruimte, dan kunt u ook nog kiezen voor de aflosvrije variant van het WOZ-krediet, het rente krediet. Een rentekrediet is een aflossingsvrij WOZ-krediet waar alleen rente wordt geïncasseerd en geen aflossing. Hierdoor geniet u met deze krediet variant als koopwoning bezitter van de laagst mogelijke maandelijkse lasten.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Netjes snel en duidelijk,zeker voor iedereen aan te raden”

Jeroen

Bekijk alle 215 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top