Cultuuromslag aflossen hypotheek door lage rente en restschuld

Publicatie: 09-10-2014


Steeds meer mensen met een eigen huis denken na over het tussentijds aflossen van hun hypotheek. Inmiddels overweegt 27% van de huiseigenaren hun hypotheek af te gaan lossen, terwijl dat vorig kwartaal nog 20% was. 31% is daadwerkelijk al aan het aflossen.

Cultuuromslag in aflossen hypotheek

Op basis van hun onlangs gepubliceerde kwartaalrapport spreekt de ING van een cultuuromslag in het tussentijds aflossen van de hypotheek. Mensen laten de aflossing van hun hypotheek niet meer aankomen op de mogelijk opbrengst van hun huis. In totaal werd in de maanden januari tot en met september van dit jaar dan ook al 13% meer afgelost dan in diezelfde maanden vorig jaar.

Aflossen door rente en restschuld

Ondervraagden noemden met name (52%) de lage spaarrente als reden voor het aflossen van hun hypotheek. Ook het verminderen van schulden (42%) en het voorkomen van een restschuld bij het verkopen van het eigen huis (26%) bleken belangrijke redenen voor het voortijdig aflossen van de hypotheek.

Meer weten over restschuld en het financieren van restschuld met een lening? Klik hier.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.