Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een lening?

Publicatie: 07-09-2014


De auto die u iedere dag gebruikt is toe aan vervanging. Het dak lekt en moet vóór de herfst gerepareerd worden. Uw wasmachine begeeft het terwijl die zo belangrijk is in een huishouden met kleine kinderen. Het kan om uiteenlopende redenen gebeuren dat u plotseling extra geld nodig heeft. Waar moet u over nadenken bij het afsluiten van een lening?

* Is sparen een alternatief voor geldlenen?

Overweeg vooraf of sparen een alternatief is voor het afsluiten van een lening. Bij geldlenen bent u namelijk altijd geld kwijt aan rente. Voor sparen geldt dit niet. Bedenk dus hoe dringend u de lening nodig hebt. Of kan deze uitgave nog even wachten? Misschien dat de verbouwing van de keuken net zo goed volgend jaar kan. Dan hebt u de tijd voor (een deel van) de kosten te sparen.

* Wat kunt u per maand missen naast uw vaste lasten?

Een lening brengt een aflosplicht met zich mee. Zet dus vooraf op een rijtje wat dat betekent voor uw maandelijkse uitgaven: houdt u voldoende geld over om uw vaste lasten te betalen en hebt u nog iets achter de hand voor noodgevallen? Denk niet alleen aan vandaag, maar ook aan de toekomst. Misschien wilt u op een gegeven moment weer studeren of komt er gezinsuitbreiding. Dat kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie en hiermee voor het afbetalen van uw lening.

* Wist u dat lenen goedkoper is dan roodstaan?

Het gaat zo makkelijk: even iets meer geld van uw bankrekening halen dan erop staat. Ook de limiet van uw creditcard is zomaar overschreden. Maar wist u dat u als u rood staat eigenlijk al aan het lenen bent? De bank stelt u geld ter beschikking dat niet van u is. De rente voor deze manier van lenen kan oplopen tot wel 15% per jaar. Het afsluiten van bijvoorbeeld een doorlopend krediet voor extra financiële ruimte is een veel goedkopere optie.

* Heeft u al een of meer leningen lopen?

Voorkom dat uw schulden zich opstapelen en u het overzicht kwijtraakt. Sluit dus niet zomaar een nieuwe lening af voordat u de lopende lening(en) hebt afbetaald. Denkt u daarnaast eens na over het oversluiten van uw bestaande lening. Met het samenvoegen van leningen komt u vaak in aanmerking voor een lagere rente. Daardoor kunt u mogelijk de looptijd van uw lening(en) verkorten of een lager bedrag per maand aflossen.

* Binnen hoeveel tijd wilt u uw lening hebben terugbetaald?

Hebt u besloten dat een lening op dit moment de beste optie is? Denk dan voordat u de lening afsluit na over een passende aflossingstermijn. Een langlopende lening lijkt het aantrekkelijkst, omdat u dan lagere maandelijkse kosten hebt en de meeste tijd om de lening af te lossen. Maar een langlopende lening is vaak per saldo duurder door hogere rentekosten.

Ook is het belangrijk dat de looptijd van de lening past bij de levensduur van uw aankoop. U wilt niet nog aan de lening voor uw was-droogcombinatie vastzitten terwijl het apparaat alweer aan vervanging toe is. Controleer daarnaast voor u een lening afsluit altijd of u deze eerder en boetevrij kunt aflossen.

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke mogelijkheden?

Een lening afsluiten is een beslissing die niet makkelijk genomen wordt. Vindt u het prettig hierbij geadviseerd te worden, zodat u zeker weet dat u verantwoord een lening afsluit? Vraag dan een offerte aan en kies voor het advies van onze ervaren adviseurs.

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.