Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Welke looptijd past het beste bij mijn leendoel

De looptijd van een lening is altijd afhankelijk van het leendoel waarvoor u de lening wilt afsluiten en van uw persoonlijke situatie. Welke maandlasten passen het beste binnen uw budget? Welk bedrag kunt u maandelijks zonder zorgen betalen aan rente en aflossing zonder dat u in de problemen komt? Stem hier de looptijd van uw lening op af! De looptijd is ook afhankelijk van het type financiering waar u voor kiest. Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren die van invloed zijn op de looptijd van een lening.

Leeftijd: een lening kunt u vanaf uw 21ste maximaal afsluiten tot 73ste jaar en 11 maanden. Op uw 77ste dient de lening ook ingelost zijn. Zeker als u met pensioen gaat dient u rekening te houden met een gepaste looptijd zodat de lening ook goed betaalbaar blijft na uw actieve werkperiode. Onze kredietspecialisten helpen u daar graag bij.

Hoogte leenbedrag: indien u een hoger bedrag leent is het verstandig om goed te kijken naar uw maandlasten. Bij een langere looptijd heeft u wat lagere maandlasten dan wanneer u de lening verkort in looptijd. Een groot voordeel is dat u op alle leningen boetevrij extra kunt aflossen, dus zelf nog extra invloed kunt uit oefenen op uw looptijd.

Economische levensduur leendoel: belangrijk is om een goede inschatting te maken of de financiering goed aansluit bij het gebruik van uw te financieren doel. Bijvoorbeeld een auto heeft een beperkte levensduur of afschrijving. 

Eigen middelen: het kan zijn dat u vroegtijdig een gedeeltelijk inlossing wilt doen uit eigen middelen. Hiermee verkort u de looptijd bij een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening blijft u maandtermijn hetzelfde tot de lening volledig afgelost is. Totale kredietvergoeding (rente over looptijd) wordt uiteraad minder. Ook bij een persoonlijke lening kunt u gewoon boetevrij extra inlossen.

Voordelen van een lening met een vaste looptijd

  • 100% zekerheid dat de lening aan het eind van de looptijd is afgelost
  • Op voorhand exact weten waar u aan toe bent
  • Altijd boetevrij extra aflossen
  • Lagere rente dan flexibele lening

Voordelen van een lening met een flexibele looptijd

  • 100% flexibiliteit om tussentijds boetevrij te kunnen aflossen en weer op te kunnen nemen
  • Laagste rente bij het afsluiten van uw lening
  • Boetevrij inlossen
  • Lagere rente dan uw huisbank

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.