Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Peiling: stijgend vertrouwen in Nederlandse woningmarkt

Publicatie: 30-06-2014


Het vertrouwen van woningeigenaren en starters in de woningmarkt neemt toe. Uit een peiling van ING blijken zij te verwachten dat de komende periode het aantal huizen dat wordt verkocht zal toenemen. De WoonIndex van de bank steeg de afgelopen drie maanden met drie punten naar 114, ruim boven de neutrale stand van 100.

Elk kwartaal meet de ING het vertrouwen dat koopwoningbezitters en (potentiële) starters hebben in de woningmarkt. Behalve een toenemende positieve kijk op het aantal verkopen, is er vooral optimisme met betrekking tot de huizenprijzen. Van de ondervraagden verwacht 68% een flinke stijging. Dat is niet alleen een hoger aantal dan de 54% van vorig kwartaal, maar ook de hoogste score sinds 2008.

Kopen en verkopen

80% van de starters meent dat het een gunstige tijd is om een huis te kopen. Voor woningbezitters ligt dit aantal lager (60%). Wel leeft in deze laatste groep de gedachte dat het nu minder tijd zal kosten een huis te verkopen dan drie maanden geleden. Ook verwacht ruim de helft hun huis te kunnen verkopen met overwaarde.

Restschuld

Een gevaar voor concreet herstel van de woningmarkt blijft de restschuld. Terwijl 44% van de koopwoningeigenaars bereid is met verlies te verkopen wil eenderde dit absoluut niet. Toch geldt voor 17% dat de actuele marktwaarde van hun huis lager is dan de hoogte van de hypotheek.

Extra financiering

De angst voor een restschuld maakt dat mensen die graag willen verhuizen het verkopen van hun huis uitstellen. Dat er ook andere oplossingen mogelijk zijn, weet niet iedereen. Bestaande hypotheekklanten kunnen hun restschuld namelijk meefinancieren bij het kopen van een nieuwe woning. Bij bijna de helft van de ondervraagden was dit niet bekend, bleek uit de peiling van ING. Ook een lening kan een optie zijn, een alternatief dat daarbij goed is voor de portemonnee.

Hypotheek aflossen

Van degenen die afgelopen periode een financiële meevaller ontvingen, besteedde bijna tweederde deze aan hun (nieuwe) woning. Ook tussentijds aflossen neemt toe aan populariteit. Meer mensen dan vorig kwartaal geeft aan vanwege een mogelijke restschuld extra af te lossen op hun hypotheek: 38%, een stijging van 9 procentpunt. Nog eens 20% overweegt ook extra te gaan aflossen.

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.