Geld lenen in 2024 – persoonlijke lening nog steeds aantrekkelijk

Publicatie: 18-01-2024


De financiële wereld in Nederland ondergaat aanzienlijke verschuivingen, en in 2024 lijkt geld lenen duurder te worden dan ooit tevoren. Europese rentestijgingen zetten een kettingreactie in gang die zich naar verwachting voortzet gedurende het nieuwe jaar. Echter zijn er nog wel voordelige opties om geld te lenen

Europese renteverhogingen en hun invloed op lenen

De opwaartse trend in Europese rentetarieven zal naar verwachting in 2024 aanhouden, waardoor de kosten van leningen gestaag toenemen. Deze ontwikkeling is cruciaal om in overweging te nemen, vooral voor degenen die momenteel in de min staan of overwegen om een lening af te sluiten voor grote uitgaven.

Wettelijke rentestijging van 6% naar 7%

Een essentieel onderdeel van de verwachte stijging in leenkosten is de geplande verhoging van de wettelijke rente van 6% naar 7%. Deze wettelijke rente vormt een integraal onderdeel van de maximale vergoeding die kredietverstrekkers in rekening mogen brengen. Het Ministerie van Financiën heeft onlangs aangekondigd dat de maximale rente op consumptief krediet vanaf 1 januari zal stijgen van 14% naar 15%.

Impact op consumenten: leningen, rood staan en kopen op afbetaling

Deze stijging zal directe gevolgen hebben voor mensen die leningen afsluiten, rood staan of gebruik maken van koop op afbetaling. Het Ministerie van Financiën waarschuwt dat deze financiële handelingen hierdoor kostbaarder kunnen worden. Het is van groot belang voor iedereen om op de hoogte te zijn van deze wijzigingen. Heeft u nog dergelijke dure leningen? Wellicht is een optie om uw te dure lening(en) over te sluiten om zodoende direct te besparen op uw rente. 

Let op: maximale rente stijgt naar 15%

Een opmerkelijke wijziging die per 1 januari ingaat, is de verhoging van de maximale rente op consumptief krediet naar 15%. Dit is een proactieve stap om consumenten te beschermen en hen bewust te maken van de toenemende kosten van leningen. Het is essentieel voor iedereen die overweegt te lenen om deze verandering in overweging te nemen. Gelukkig vraagt u bij NKC nog steeds een lening aan met een rente v.a. 6.5%! 

Verbouwing, verduurzaming of een nieuwe auto

Dit waren de meest populaire leendoelen van 2023, zo bleek uit intern onderzoek. Onze kredietaanbieders hebben hun rentes nog niet verhoogd. U kunt dus nog steeds voordelig geld lenen voor een verbouwing, nieuwe auto of het verduurzamen van uw huis. 

Plannen om te lenen? Profiteer van de huidige rentevoeten!

Indien je overweegt te lenen, is het raadzaam om nu te profiteren van de huidige rentetarieven, gezien de verwachte stijging in de nabije toekomst. Wij staan klaar om je te assisteren met een transparante offerte. Vraag vrijblijvend online een offerte aan.

 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.