Nationale Nederlanden per 8 maart gestopt met consumptief krediet

Publicatie: 08-03-2023


Als financiële dienstverlener houdt Nationale Nederlanden zich bezig met allerlei financiële zaken, waaronder beleggen en verzekeren. Lenen – wat tot voorkort wel nog tot het portfolio van de dienstverlener behoorde – valt hier niet langer onder. Per 8 maart is de maatschappij gestopt met consumptieve kredieten.

Veranderende marktomstandigheden

Nationale Nederlanden laat in een bericht weten dat deze beslissing genomen is op basis van ‘gewijzigde marktomstandigheden’. De maatschappij besloot eerder al, in juli 2021, de stekker uit doorlopende kredieten te trekken. Sinds 8 maart 2023 is lenen bij Nationale Nederlanden ook met een consumptief krediet niet meer mogelijk.

Geen gevolgen voor bestaande Nationale Nederlanden leningen

De organisatie benadrukt dat er niets wijzigt voor leennemers met een lopende Nationale Nederlanden lening. Deze financieringen blijven geldig en lopen zo lang als afgesproken. Ook klanten die aanspraak maakten op de compensatieregeling hoeven zich geen zorgen te maken. Nationale Nederlanden blijft de bovengenoemde dienstverlening verlenen. 

Lening verhogen of oversluiten?

Voor bestaande NN-klanten, die tevreden zijn over hun lening, verandert er dus niets. Klanten die de lening willen ophogen zullen wel naar andere opties moeten kijken. Bijlenen op de huidige lening kan niet meer bij Nationale Nederlanden. 

Als u uw lening wilt verhogen of oversluiten naar een andere aanbieder kan dat verantwoord en voordelig bij het Nederlands Krediet Collectief. Als onafhankelijke financieringsmaatschappij hebben wij nauwe samenwerkingsbanden met meerdere geldverstrekkers in Nederland. Wij kijken verder dan enkel Nationale Nederlanden en weten daarmee een financiering met laagste rentegarantie te bieden én natuurlijk goede voorwaarden.

Wel of geen Nationale Nederlanden klant? Het maakt niet uit. In beide gevallen stellen wij graag een persoonlijke offerte op. Vrijblijvend. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.