BNP persoonlijke lening voor zelfstandigen

Publicatie: 06-01-2022


Geld lenen als ondernemer voor privédoeleinden? Steeds meer ondernemers profiteren van de laagste rente via het Nederlands Krediet Collectief. Het aanvragen van een lening bij de eigen huisbank is vaak moeilijk, duurt lang of is simpelweg onvoordelig door de hoge rentestand. De toenemende vraag maakt mogelijk dat BNP Paribas als partner nu eveneens financieringsmogelijkheden aanbiedt specifiek voor ondernemers en/of ZZP’ers. Ongeveer 75% van alle ondernemers is ZZP’er en dit aantal groeit flink de komende jaren is de verwachting. De sterkste groei zit met name in de sector bouwnijverheid en zakelijke dienstverlening. De huidige groep zelfstandigen is gemiddeld 11 jaar werkzaam binnen het eigen bedrijf. Doordat de doelgroep ondernemers zo sterk groeit, heeft BNP sinds december 2021 een passend leenproduct ontwikkeld, welke naadloos aansluit op de financieringsbehoefte van de ondernemer.

Persoonlijke lening voor elke financieringsbehoefte

Welk leendoel u ook voor ogen heeft, als ondernemer met een persoonlijke lening van BNP Paribas zit u goed. Doordat BNP geen extra opslagen rekent of andere kosten ontvangt u altijd de laagst mogelijke rente van Nederland. Of het nu een verbouwing, aanschaf van een auto, of extra financiële ruimte betreft, u ontvangt altijd een passende financiering tegen de beste voorwaarden van BNP Paribas. Een van de voorwaarden waar BNP zich positief mee onderscheidt, is dat er een standaard overlijdensrisicoverzekering in de financiering zit. Wel zo verantwoord.

Waar word ik op beoordeeld bij een kredietaanvraag als ondernemer?

De voornaamste beoordeling bij een aanvraag ligt op het inkomen, lees in ons blog meer over hoe het zit om geld te lenen als ondernemer. Om een goed beeld te vormen is het van belang dat er onderscheid gemaakt wordt tussen een DGA en IB-Ondernemer. Bij DGA volstaat een loonstrook en bij een IB-ondernemer wordt het inkomen gebaseerd op het gemiddelde jaarresultaat van 3 aangesloten boekjaren. Hieronder geven wij een korte samenvatting van de belangrijkste kenmerken van de BNP-lening voor zelfstandig ondernemers.

Type ondernemer DGA IB - Ondernemer
Ondernemingsvorm B.V. Eenmanszaak, Vof, Maatschap
Product De Persoonlijkste lening De Persoonlijkste lening
Kredietlimiet € 5.000 - € 50.000 hoger € 5.000 - € 50.000
Looptijd 6 - 120 maanden 6 - 120 maanden
Minimale leeftijd bij aanvang 30 jaar 30 jaar
Maximum leeftijd bij aanvang 68 jaar 68 jaar
Maximum leeftijd bij einde 74 jaar 74 jaar
Bepaling inkomen op basis van: Loonstrook Gemiddeld jaarresultaat over 3 jaar

 

Lening aanvragen als ondernemer

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.