Rente GreenLoans lening verlaagd naar 3,9%

Publicatie: 04-10-2021


Goed nieuws voor huiseigenaren! Per 4 oktober 2021 is het afsluiten van een GreenLoans lening bij het Nederlands Krediet Collectief nog voordeliger. De rente voor deze groene financiering kende al een mooie, lage 4,2%, maar wordt per die datum gewijzigd naar 3,9%. Voor alle nieuwe af te sluiten leningen wordt dit het vaste rentetarief. 

Duurzame lening van GreenLoans

GreenLoans is de financiering waarmee huiseigenaren hun woning energiezuiniger kunnen maken tegen een aantrekkelijke rente. Bij energiebesparing kunt u denken aan het plaatsen van zonnepanelen, het beter isoleren van de woning of de overstap naar een warmtepomp. Met deze investeringen verkleint u niet alleen uw voetafdruk, maar het loont ook voor de portemonnee. Drie manieren van verduurzamen:

 • Isoleren van de woning (dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie), zodat de warme binnenblijft en de kou buiten;
 • Zelf zonne-energie opwekken om het huis van stroom te voorzien;
 • Duurzame warmtebronnen aanboren om huis milieuvriendelijk warm te houden.

Terugverdienen duurzame maatregelen

Overweegt u uw huis te verduurzamen? Voor een miljoen huizenbezitters in Nederland loont het al snel om de muren te isoleren en een warmtepomp te bevestigen, zo meldt Trouw. Dit geldt met name voor eigenaren van een vrijstaande woning of een 2-onder-1-kapper. Binnen tien jaar verdienen zij aan de verbetering van hun woning. De lage rente helpt ook een handje mee. Uw maandlast voor deze lening wordt lager, waardoor de terugverdientijd onderaan de streep korter wordt. 

GreenLoans lening van Nederlands Krediet Collectief

Dit type lening is dus uitsluitend voor energiezuinige maatregelen in en om het huis. Doordat duurzame voorzieningen financieren in het begin vaak juist een flinke investering zijn, is het logisch dat niet alle huizenbezitters genoeg spaargeld hebben om dit in één keer te financieren. GreenLoans stimuleert dankzij een laag, nieuw rentetarief duurzaam wonen. Aan het afsluiten van een GreenLoans lening hangen de volgende voorwaarden:

 • Geld lenen v.a. €5.000 tot en met €50.000;
 • Aantonen waar het geld naartoe gaat met bonnen/facturen;
 • Leeftijd tussen de 21 en 69 jaar oud;
 • Leenperiode tussen de 5 en 15 jaar;
 • U moet eigenaar zijn van een woning.

Uw woning verduurzamen met hulp van een GreenLoans lening met een historisch lage rente? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij het Nederlands Krediet Collectief. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.