Helft Nederlanders met koopwoning wil verbouwen

Publicatie: 21-09-2021


Met het oog op de toekomst en een overspannen huizenmarkt weet een groot deel van de woningbezitters het zeker: er gaat verbouwd worden of er wordt in ieder geval serieus over nagedacht. Dat blijkt uit een onderzoek van Munt Hypotheken, waarin meer dan duizend Nederlanders met een koophuis werden bevraagd over hun verbouwplannen.

Een huis met toekomst

De meest genoemde reden om te kiezen voor een verbouwing is om de woning gereed te maken voor de toekomst. Een toekomst, waarin naar verwachting meer thuisgewerkt moet worden. Dat maakt het voor 20% van de respondenten zelfs noodzakelijk om hun huis te vertimmeren. Bijna de helft van de bevraagden geeft aan dat de coronatoestand hen heeft aangemoedigd te kijken naar hun woonsituatie en verbouwen aantrekkelijker heeft gemaakt.

Krapte op woningmarkt

De status van de huizenmarkt geeft Nederlanders met een koophuis eveneens een duwtje in de rug om te gaan verbouwen. Door de krapte op de woningmarkt – er is weinig aanbod en veel vraag – is het lastig op dit moment een nieuwe koopwoning te vinden. Een deel van de huizenbezitters besluit dan ook de bouwmarkten op te zoeken en de huidige woning te optimaliseren. 10% van de huizenbezitters ziet de overspannen woningmarkt als grootste drijfveer om te verbouwen. 

Financiële buffer voor verbouwing

Het uitgavenpatroon van Nederlanders veranderde door de pandemie. Zo heeft 32% van de ondervraagden meer gespaard. Er zijn financiële buffers opgebouwd, waarmee nu een verbouwing gefinancierd kan worden. Het is dus niet heel verrassend dat het niet alleen bij dromen blijft, maar een ruim deel al zeker weet te gaan klussen. Ze hebben er tenslotte de middelen voor. 

Lening afsluiten voor verbouwen koophuis

Een verbouwing levert in de meeste gevallen waardevermeerdering op van de woning. Eigen geld investeren is een slimme zet in de huidige markt. Huizenbezitters die slechts een deel zelf kunnen bekostigen, kunnen uitreiken naar een geldverstrekker om geld te lenen voor het andere deel. Met de huidige lage rentestanden hoeft dat geen onnodig grote kostenpost te zijn. Het Nederlands Krediet Collectief heeft een verbouwingslening met een vaste rente van af 6,5%, waarmee op een verantwoorde en voordelige manier geld geleend kan worden voor verbouwplannen. De rente is fiscaal te verrekenen en er zijn verder geen afsluit kosten of taxatie kosten. Daarnaast kunt u binnen 24 uur over uw geld beschikken. Tenslotte is niets belangrijker dan een huis dat voelt als een thuis.

Staat er bij u een verbouwing op de planning? Ontdek dan de financieringsmogelijkheden bij het Nederlands Krediet Collectief. Wij werken samen met een scala aan kredietverstrekkers, waardoor wij altijd een huiseigenaren lening met de laagst mogelijke rente en passende voorwaarden kunnen aanbieden.  

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.