Rabobank compenseert leennemers die jarenlang te veel betaalden

Publicatie: 03-08-2021


Grootbank Rabobank treft compensatieregeling voor klanten, die jaren een te hoge rente betaalden voor hun consumptief krediet. Het gaat om consumptieve kredieten met een variabele rente. De Consumentenbond gaat uit van zo’n 200.000 gevallen.

Rente Rabobank lening was niet gelijk aan marktrente

Bij een lening met een variabele rente is het de bedoeling dat de rente afgestemd wordt op de marktrente. Gaat de rente omhoog, dan voelt de leennemer dit in de portemonnee. Gaat de rente omlaag, dan geniet een leennemer daar ook van. 

Rabobank geeft toe dat de marktrente niet altijd correct is gevolgd en zegt dat de tegemoetkoming ongeveer tussen de €100 en €200 bedraagt. In enkele gevallen loopt het op tot meer dan €1000. Ook klanten met roodstand op hun rekening(en), die te hoge rentes betaalden, worden mogelijk gecompenseerd.

Grootbanken en hoge rentes

Dit verhaal staat niet op zichzelf. Al eerder werd bijvoorbeeld ABN AMRO door Kifid (het klachteninstituut voor financiële dienstverlening) aangesproken op te hoge rentes bij leningen. Klanten werden gecompenseerd. Echter betekent het feit dat klanten een tegemoetkoming krijgen niet dat ze nu op de meest voordelige manier geld lenen. Een bank als Rabobank rekent – los van de compensatie die klanten mogelijk krijgen - nog steeds een hoge rente. Hoger dan de 6,5% bij financieringsmaatschappij Nederlands Krediet Collectief. 

Lening oversluiten via Nederlands Krediet Collectief

Het Nederlands Krediet Collectief strijdt al jaren tegen onnodig hoge rentes van grootbanken. Met succes: onze laagste rentegarantie verzekert u van een lening met de laagste rente van Nederland. Daar kan geen compensatie tegenop! Uw consumptief krediet oversluiten? Onze oversluitspecialisten helpen u graag.  

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.