Financiële tak van Wehkamp verder als kredietverstrekker

Publicatie: 28-06-2021


Webwinkel Wehkamp biedt al lange tijd consumentenleningen om een aankoop te vergemakkelijken. Klanten, die niet voldoende saldo hebben om een product te kopen, kunnen geld lenen van het bedrijf om hun aankoop te financieren. Kopen op afbetaling wordt dat ook wel genoemd. 

Tinka, het voormalige Wehkamp Finance, blijft Wehkamp bezoekers hierin voorzien. Ditmaal wel als losstaand bedrijf. Wehkamp is nu klant van Tinka. Tinka’s topman Karlheinz Tony zegt daarnaast ook andere bedrijven te willen trekken. BCC bijvoorbeeld. Uitbreiding van de klantenportefeuille van Tinka kan betekenen dat Nederlanders op termijn ook leningen kunnen afsluiten voor aankopen bij andere grote namen in de retail. 

Kredietverstrekker Wehkamp Finance, nu Tinka, stond bekend om makkelijk maar duur geld lenen. Tony zegt dat het bedrijf al tijden bezig is om een consumentenvriendelijker alternatief te bieden. Onder andere door de rente van 14% naar 9,9% te verlagen, willen zij consumenten tegemoetkomen. Een mooie verandering, maar dit neemt niet weg dat de ‘kopen op afbetaling structuur’ van Tinka een dure financiering voor consumenten is. 

Dat blijkt vooral uit een vergelijking met leningen van onafhankelijke geldverstrekkers. Het rentetarief voor een soortgelijke lening staat op een gunstige v.a. 6,5% bij onafhankelijk kredietverstrekker Nederlands Krediet Collectief.

Veel klanten sloten in de afgelopen jaren hun dure Wehkampkrediet over naar een meer verantwoorde en voordelige lening van Nederlands Krediet Collectief.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.