Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Let op bij kopen op afbetaling

Publicatie: 11-08-2014


Het is een bekende reclamekreet: Koop nu, betaal later. Meteen wegrijden in een nieuwe auto of  ’s avonds direct de nieuwe televisie aansluiten. En dat voor de helft van de aankoopprijs. Over de rest van het bedrag hoeft u pas volgend jaar na te denken.

Dat klinkt aantrekkelijk en is bij steeds meer winkels en bedrijven mogelijk. Maar hoe verstandig is zo’n aanbieding en wat zijn uw alternatieven?

Betaling uitstellen of gespreid betalen = lenen

Webwinkels willen het wel eens aanbieden: uitgestelde betaling, oftewel het volledige aankoopbedrag pas later afrekenen. Ook is het vaak mogelijk gespreid te betalen. Maar let op! Kopen op afbetaling of gespreid betalen is eigenlijk een vorm van lenen. Vaak betaalt u dus een rentevergoeding bovenop het te betalen bedrag. De rente kan hierbij oplopen tot de maximaal toegestane rente van 15%.

Lenen via de winkel

Lenen direct via de winkel is steeds vaker mogelijk. Zo kunnen klanten van IKEA gebruikmaken van de IKEA lening. Makkelijk afgesloten bij het kopen van een keuken, maar niet de meest voordelige optie. Op jaarbasis  betaalt u voor een IKEA lening namelijk maar liefst 13%  rente.

Het alternatief: sparen

De leningen en uitgestelde betaalvormen zijn deels lokkertjes om mensen iets te laten kopen dat ze eigenlijk niet kunnen betalen. Is uw aankoop niet direct nodig? Slaap er eerst een nachtje over. Misschien is het verstandiger vooraf te sparen voor u deze grote uitgave doet.

Andere vorm van krediet

Is de aankoop toch noodzakelijk of onvermijdelijk? Controleer altijd goed welke voorwaarden en kosten verbonden zijn aan het krediet dat de winkel u biedt. Bekijk daarnaast of een andere vorm van krediet een optie is, bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Lenen bij een reguliere geldverstrekker is namelijk altijd goedkoper dan via een winkel.

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 21 september

“Snel, eerlijk en duidelijk geholpen. Erg vriendelijke medewerkers. Aanrader!!”

heer Straathof

Bekijk alle 1044 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.