Woonlasten 2021 stijgen, rentelasten dalen

Publicatie: 04-03-2021


In 2021 is de woningbezitter duurder uit

Huiseigenaren zien de gemeentelijke woonlasten ook in 2021 drastisch stijgen. Veel woningbezitters zijn door de stijging van gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) enkele tientallen euro's duurder uit, blijkt uit cijfers van onder andere de Vereniging Eigen Huis (VEH).

Volgens de belangenvereniging zijn huiseigenaren dit jaar gemiddeld 844,67 euro kwijt aan gemeentelijke woonlasten. Dat is ruim 40 euro meer dan vorig jaar. Als we landelijk kijken ligt de gemiddelde procentuele stijging van de gemeentelijke kosten tussen de 10% en 18%

Gemeentelijke belastingen omhoog

De Nederlandse gemeenten verhogen steeds vaker de lokale belastingen omdat zij worden geconfronteerd met een snellere stijging van o.a. zorgkosten.

Ook de corona crisis helpt niet mee om de gemeentelijke kas bij te vullen. Parkeergelden en lokale toerisme nemen af, waardoor gemeenten minder inkomsten hebben. 

Met een overspannen woningmarkt waarbij woningprijzen de pan uit rijzen nemen ook de woninglasten toe. Door een zeer lage rentestand is geld lenen voor uw woning momenteel wel weer goedkoop. Of het nu een hypotheek betreft of een financiering in de vorm van een persoonlijke lening voor huiseigenaren de rente is historisch laag.

Besparen op de vaste lasten als huiseigenaar

Als huiseigenaar kunt u natuurlijk besparen op uw vaste lasten. Denk bijvoorbeeld door de energierekening te reduceren door slim te investeren in isolatie en of zonnepanelen.

Ook zien we steeds meer een sterkte toename in het omvormen van woningen van aardgas naar een warmtepomp. Veel huiseigenaren veronderstellen dat dit een hoge kostenpost is.

Om niet het volledige spaargeld aan te spreken voor een eenmalige investering kunt u ook een huiseigenaren persoonlijk lening overwegen. Met de laagste vaste rente van Nederland kunt u met een vaste looptijd de warmtepomp afbetalen.

Ook het besparen op huidige leningen loont. Zo kunt u gratis uw leningen oversluiten naar 1 persoonlijke lening. Door een lagere rente bespaart u duizenden euro’s op uw bestaande kredieten en lost u ook nog sneller af. 

Lening rente huiseigenaar omlaag

Huiseigenaren kunnen een persoonlijke lening bij het Nederlands krediet Collectief afsluiten vanaf 6,5% rente. Waar in voorgaande jaren de tarieven voor persoonlijke leningen hoger lagen dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet zien we het omgekeerde in de huidige lening markt.

Het is niet altijd meer noodzakelijk een bestaande hypotheek te verhogen, vaak is het zelfs voordeliger en bovenal verstandiger om een persoonlijke lening naast de hypotheek af te sluiten.

Zo belast u uw woning niet met een extra financiering en lost uw lening in een kortere looptijd volledig af. Of u nu wilt aanbouwen, keuken of badkamer wenst het is te realiseren met de beste persoonlijke lening van Nederland.

Wist u overigens dat een persoonlijke lening voor huiseigenaren tevens fiscaal voordeel oplevert?

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.