Locked-up klanten van Credit Agricole en haar labels zoals Interbank krijgen rentevergoeding

Publicatie: 15-05-2020


Alle klanten van Credit Agricole die een krediet hebben afgesloten via een van haar labels zoals Interbank, Ribank, Intermediare voorschotbank, Eurofintus en Mahuko hebben in september 2018 een compensatieplan aangeboden gekregen, waarover wij eerder geschreven hebben.

Het gaat hierbij om consumenten die hun doorlopend krediet niet konden oversluiten naar een ander kredietproduct door hun financiële situatie of door aangescherpte regels. Het compensatieplan is onlangs concreet geworden in de vorm van een rentevergoeding.

De Commissie van Beroep van Kifid heeft vastgesteld dat de rente die Interbank aan betreffende klanten in rekening heeft gebracht mogelijk lager moest zijn. Na twee klachtzaken in 2019 en 2020 is er door de commissie naar buiten gebracht dat de rente op het doorlopend krediet van deze Interbank klanten hoger was dan zij van hun kredietverstrekker hadden mogen verwachten. Dit is de reden dat klanten die te veel rente hebben betaald een rentevergoeding krijgen.

Het is niet zo dat iedereen in aanmerking komt voor een rentevergoeding. Klanten die een doorlopend krediet na 1 januari 2008 hebben afgesloten komen mogelijk in aanmerking. De compensatieregeling geldt dus voor de periode vanaf januari 2008 tot 1 mei 2020 (of zoveel eerder als het doorlopend krediet is beëindigd of overgedragen). Of je in aanmerking komt, kan pas beoordeeld worden als klanten zich aanmelden op de site. Over de hoogte van een eventuele rentevergoeding kan pas iets worden gezegd, als men is ingelogd met het contractnummer van hun lening.

Als je in aanmerking komt voor een rentevergoeding, wordt het te veel betaalde bedrag in mindering gebracht op je uitstaande saldo. Hierdoor ben je eerder van je doorlopend krediet af. Of je nu wel of geen rentevergoeding krijgt, het is altijd zinvol om te kijken of je niet te veel betaalt voor je doorlopend krediet.  Door je Interbank lening of elders afgesloten doorlopend krediet over te sluiten kan je vaak veel geld besparen.

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,4%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,4%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.638 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 280,32 en een rentetarief van 6,4%.