Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Locked-up klanten van Credit Agricole en haar labels zoals Interbank krijgen rentevergoeding

Publicatie: 15-05-2020


Alle klanten van Credit Agricole die een krediet hebben afgesloten via een van haar labels zoals Interbank, Ribank, Intermediare voorschotbank, Eurofintus en Mahuko hebben in september 2018 een compensatieplan aangeboden gekregen, waarover wij eerder geschreven hebben.

Het gaat hierbij om consumenten die hun doorlopend krediet niet konden oversluiten naar een ander kredietproduct door hun financiële situatie of door aangescherpte regels. Het compensatieplan is onlangs concreet geworden in de vorm van een rentevergoeding.

De Commissie van Beroep van Kifid heeft vastgesteld dat de rente die Interbank aan betreffende klanten in rekening heeft gebracht mogelijk lager moest zijn. Na twee klachtzaken in 2019 en 2020 is er door de commissie naar buiten gebracht dat de rente op het doorlopend krediet van deze Interbank klanten hoger was dan zij van hun kredietverstrekker hadden mogen verwachten. Dit is de reden dat klanten die te veel rente hebben betaald een rentevergoeding krijgen.

Het is niet zo dat iedereen in aanmerking komt voor een rentevergoeding. Klanten die een doorlopend krediet na 1 januari 2008 hebben afgesloten komen mogelijk in aanmerking. De compensatieregeling geldt dus voor de periode vanaf januari 2008 tot 1 mei 2020 (of zoveel eerder als het doorlopend krediet is beëindigd of overgedragen). Of je in aanmerking komt, kan pas beoordeeld worden als klanten zich aanmelden op de site. Over de hoogte van een eventuele rentevergoeding kan pas iets worden gezegd, als men is ingelogd met het contractnummer van hun lening.

Als je in aanmerking komt voor een rentevergoeding, wordt het te veel betaalde bedrag in mindering gebracht op je uitstaande saldo. Hierdoor ben je eerder van je doorlopend krediet af. Of je nu wel of geen rentevergoeding krijgt, het is altijd zinvol om te kijken of je niet te veel betaalt voor je doorlopend krediet.  Door je Interbank lening of elders afgesloten doorlopend krediet over te sluiten kan je vaak veel geld besparen.

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.