Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Wijziging compensatieplan locked-up klanten Interbank

Publicatie: 28-02-2020


Locked-up klanten van Interbank die hun doorlopend krediet niet konden oversluiten naar een ander kredietproduct door hun financiële situatie of door aangescherpte regels, kregen in september 2018 een compensatieplan aangeboden. Interbank heeft besloten hier per 1 maart mee te stoppen.

Binnen de regeling was een vergoeding van minimaal 500 euro van toepassing. Deze vergoeding was gebaseerd op extra rente die door renteverhogingen was betaald. Een consument is locked-up, wanneer het door overkreditering niet mogelijk is om over te stappen naar een andere kredietverstrekker. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een wijziging in het inkomen, in de vaste lasten, door een verandering in de woonsituatie of gezinssamenstelling. Het kan dan voorkomen dat een lening niet meer passend of verantwoord is.

De reden dat Interbank hiermee stopt, is omdat er de komende maanden gewerkt wordt aan een nieuw compensatieplan. Dit plan is gebaseerd op de uitspraak van de Commissie van Beroep van Kifid op 6 februari 2002. Zodra het plan definitief is, worden klanten hiervan op de hoogte gebracht. Zij hoeven nu dus nog niets te doen.

Daarnaast stopt Interbank ook met het product ‘Persoonlijke lening omzetting Doorlopend Krediet’. Mochten klanten hun doorlopende krediet willen oversluiten naar een persoonlijke lening, waardoor aflossen tegen een lagere rente mogelijk is, moet er gewacht worden tot 1 mei. Dan is de nieuwe variabele rente bekend.

In het geval van een locked-up situatie, maar ook nu steeds meer banken stoppen met doorlopende kredieten, is het oversluiten naar een persoonlijke lening een goed alternatief. Een van de grote voordelen is dat je tegen een lagere rente je geld aflost en dat je precies weet waar je aan toe bent, doordat je elke maand een vast bedrag betaalt. Bij Nederland Krediet Collectief heb je een persoonlijke lening met een rente vanaf 3,6%. Ook locked-up klanten van Interbank zullen met een lagere rente te maken krijgen, als ze vanaf 1 mei 2020 meer gaan aflossen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.