Wijziging compensatieplan locked-up klanten Interbank

Publicatie: 28-02-2020


Locked-up klanten van Interbank die hun doorlopend krediet niet konden oversluiten naar een ander kredietproduct door hun financiële situatie of door aangescherpte regels, kregen in september 2018 een compensatieplan aangeboden. Interbank heeft besloten hier per 1 maart mee te stoppen.

Binnen de regeling was een vergoeding van minimaal 500 euro van toepassing. Deze vergoeding was gebaseerd op extra rente die door renteverhogingen was betaald. Een consument is locked-up, wanneer het door overkreditering niet mogelijk is om over te stappen naar een andere kredietverstrekker. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een wijziging in het inkomen, in de vaste lasten, door een verandering in de woonsituatie of gezinssamenstelling. Het kan dan voorkomen dat een lening niet meer passend of verantwoord is.

De reden dat Interbank hiermee stopt, is omdat er de komende maanden gewerkt wordt aan een nieuw compensatieplan. Dit plan is gebaseerd op de uitspraak van de Commissie van Beroep van Kifid op 6 februari 2002. Zodra het plan definitief is, worden klanten hiervan op de hoogte gebracht. Zij hoeven nu dus nog niets te doen.

Daarnaast stopt Interbank ook met het product ‘Persoonlijke lening omzetting Doorlopend Krediet’. Mochten klanten hun doorlopende krediet willen oversluiten naar een persoonlijke lening, waardoor aflossen tegen een lagere rente mogelijk is, moet er gewacht worden tot 1 mei. Dan is de nieuwe variabele rente bekend.

In het geval van een locked-up situatie, maar ook nu steeds meer banken stoppen met doorlopende kredieten, is het oversluiten naar een persoonlijke lening een goed alternatief. Een van de grote voordelen is dat je tegen een lagere rente je geld aflost en dat je precies weet waar je aan toe bent, doordat je elke maand een vast bedrag betaalt. Bij Nederland Krediet Collectief heb je een persoonlijke lening met een rente vanaf 6,6%. Ook locked-up klanten van Interbank zullen met een lagere rente te maken krijgen, als ze vanaf 1 mei 2020 meer gaan aflossen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance





085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.