Deze zomer vieren we massaal vakantie in eigen land

Publicatie: 06-05-2020


Het duurt niet lang meer en de zomervakantie gaat van start. Waar we normaal gesproken aan het aftellen zijn voordat we naar het buitenland vertrekken, ligt dat nu anders. Want waar kan je nu nog heen? Er is zoveel onduidelijk, dat veel Nederlanders ervoor kiezen om vakantie in eigen land te vieren. En dat doen we maar wat graag op het water, zo blijkt.

Er wordt momenteel volop bekeken wat er mogelijk is om het toerisme weer op gang te krijgen. Het zou zomaar kunnen dat onze buurlanden hun grenzen gaan openen en dat een vakantie op de Griekse of Canarische eilanden mogelijk is. Elk land hanteert zijn eigen maatregelen om besmettingen onder controle te krijgen. Niemand kan voorspellen hoe het virusgevaar zich dit jaar gaat ontwikkelen. De Franse president heeft aangegeven dat het nog onzeker is of toeristen welkom zijn in Frankrijk deze zomer.

Het is dus afwachten, en zes op de tien Nederlanders heeft zijn vakantieplannen al in de ijskast gezet. Bijna de helft van de Nederlanders twijfelt of hij nog op vakantie gaat dit jaar, zo blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau NBTC-NIPO Research.

Er wordt momenteel massaal gezocht naar een andere manier van vakantie vieren in eigen land. Vakantiehuisjes zijn in trek, maar ook boten zijn vrijwel niet aan te slepen. Sommige bootbedrijven kunnen de vraag bijna niet aan. Er is al voorspeld dat de zomer van 2020 weer heet en droog zal worden, dus dan is een boot en varen op het water een prima oplossing. Het geld dat mensen zouden besteden aan bijvoorbeeld een verre vakantie naar Amerika, wordt nu besteed aan de koop van een boot. Voor het resterende bedrag kan je een boot financieren via Nederlands Krediet Collectief. Je weet precies waar je aan toe bent, betaalt elke maand een vast bedrag én de laagste rente van Nederland.

Een zomer in Nederland dus, zo ziet het er nu uit. En ook wanneer de grenzen opengaan, zal niet iedereen ver weg willen of durven gaan. Een ding blijft onveranderd, en dat is afstand houden. Dit geldt ook op het water!

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.