Extra financiële ruimte voor zelfstandig ondernemers

Publicatie: 27-03-2020


Veel zzp’ers en flexwerkers zitten door corona zonder inkomen. In verschillende gemeentes zijn deze week de online noodloketten geopend waar zelfstandig ondernemers een aanvraag kunnen doen voor een aanvulling op hun inkomen. Hoe creëer je in deze roerige tijd wat financiële ruimte?

Inmiddels zijn er in Amsterdam al  13.495 aanvragen binnen. Ter vergelijking, in heel 2019 waren dat er 2200. Elke zzp’er van wie de inkomsten zijn weggevallen door het coronavirus, kan bij de gemeente financiële bijstand aanvragen. Het gaat om een aanvulling op de kosten voor het levensonderhoud. Maar ook bedrijven die in financiële problemen dreigen te komen, kunnen de overheid vragen om garant te staan voor leningen. Ook kunnen zijn hun personeel tijdelijk minder uren laten werken.

De coronacrisis kan een ingrijpende inkomensdaling veroorzaken voor mensen, zowel ZZP’ers, maar ook voor ondernemers. Het raakt ons allemaal. Daarom is het belangrijk om naar de eigen portemonnee en financiële administratie te kijken. Wat zijn je inkomsten en uitgaven, wat verwacht je nog aan geld en hoe kan je als ondernemer anticiperen op deze onzekere tijden? Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben en zo inzichtelijk te krijgen wat er nodig is en waar je geld kunt besparen.

Deze tijd biedt ons ook mogelijkheden en kansen, zoals wellicht een nieuwe carrière. Dan is dit de  uitgelezen tijd om een online opleiding of studie te doen, ook als je jezelf wilt bijscholen. Heb je een koopwoning? Dan is dit wellicht het moment om de verbouwing van je huis af te ronden of je huis of tuin een goede opknapbeurt te geven. Heb je hiervoor wat extra financiële ruimte nodig? Dan kan je bij Nederlands Krediet Collectief een persoonlijke lening aanvragen, tegen de laagste rente van Nederland en de beste voorwaarden. Met een persoonlijke lening weet je precies waar je elke maand aan toe bent. Wel zo fijn, zeker in deze tijd.

Ook is het mogelijk om bij Nederlands Krediet Collectief je lening(en) over te sluiten. Als je als zelfstandig ondernemer privé een of meerdere leningen hebt lopen, bijvoorbeeld bij Abn Amro, Rabo, ING of elders, is het zinvol om deze leningen over te sluiten tegen een lagere rente. Hierdoor bespaar je elke maand geld. Heb je schulden, zoals roodstaan, creditcards of een lening bij een postorderbedrijf? Dan is het mogelijk om een lening tegen een goedkope rente af te sluiten om hiermee je schulden af te betalen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.