Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Geld lenen in 2020: wat kunnen we verwachten?

Publicatie: 03-01-2020


Als we terugblikken op het afgelopen jaar is geld lenen steeds goedkoper geworden. Vooral de rente op hogere persoonlijke leningen (vanaf 25.000 euro) zijn in 2019 sterk gedaald. Wat kunnen we in 2020 verwachten op het gebied van geld lenen? Hierbij een overzicht van onze favoriete leendoelen, hoe het ervoor staat voor huizenbezitters of mensen die van plan zijn om een huis te kopen en wat de ontwikkelingen zijn rondom persoonlijke leningen.

Gemiddeld wordt er in Nederland 17.805 euro geleend. Personen tussen de 45 en 60 jaar lenen het meeste geld. De meeste mensen gebruiken een persoonlijke lening of doorlopend krediet om een auto te kopen. Daarnaast blijven verbouwingen en renovaties een populair leendoel, maar ook het oversluiten van bestaande kredieten. Ook in 2020 zullen mensen kiezen voor een lening als ze een auto willen kopen, hun huis willen verbouwen of om die lange reis te maken waar ze al heel lang van dromen. 

De persoonlijke lening was in 2019 al populair en dit zal ook in het nieuwe jaar zo blijven. Van de gekozen leenvormen is 83,6 % een persoonlijke lening. Doorlopende kredieten worden door steeds minder banken aangeboden en zijn steeds minder in trek. Deze trend zal zich in 2020 voortzetten. De overheid probeert het doorlopend krediet te ontmoedigen, omdat dit de consument soms in financiële problemen brengt. Zo mag een doorlopend krediet sinds medio 2019 niet langer dan 15 jaar doorlopen. Voor het eerst sinds lange tijd is de kredietrente voor persoonlijke leningen onder de 4% gedaald. Hiermee wordt lenen steeds goedkoper, ook in 2020. Bij Nederlands Krediet Collectief leen je al vanaf 3,6%.

Het einde van de rentedalingen voor hypotheken is in 2020 nog niet in zicht. Inmiddels bereiken sommige hypotheken bijna de grens van 1 procent voor tien jaar vast. De scherpste dalingen zijn er echter wel uit. Een huis kopen wordt dit jaar iets makkelijker. De prijzen stijgen naar alle verwachting minder hard, en de nationale hypotheekgarantie gaat met 20.000 euro omhoog, waardoor je goedkoper kunt lenen.

Ben je van plan om dit jaar een auto te kopen, eindelijk die droomreis te maken of om je huis te verbouwen? Wil je weten wat de voordelen zijn van een persoonlijke lening ten opzichte van een tweede hypotheek? De adviseurs van Nederlands Krediet Collectief geven je graag advies, zodat je de lening met de laagste rente kiest die het beste past bij je leendoel. Wij wensen iedereen een gelukkig nieuw jaar.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.