Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

17-12-2018

Geld lenen als zelfstandig ondernemer gaat tegenwoordig een stuk makkelijker. Kredietverstrekkers bieden speciale ZZP leningen aan maar vaak tegen een zeer forse rente. 

Zakelijk geld lenen als ZZP’er gaat moeiteloos, zelfs zonder onderpand, zo blijkt uit onderzoek dat de Volkskrant onlangs deed. Zelfs als de Zzp’er in kwestie het geld wil gebruiken voor het aflossen van privéschulden.

Er zijn zelfs partijen op de markt waar geen aflossingsverplichting geldt zolang de rente maar maandelijks wordt betaald, zoals Yeaz. Met alle gevolgen van dien. 

Maar hoe zit het met geld lenen voor uitsluitend privé doeleinden als ZZP’er? Hoe doe je dit op een verantwoorde manier? Je leest het in dit blog. 

Verantwoord geld lenen als Zzp’er

Ben je zzp’er en wil je geld lenen, dan kan dat op twee manieren. Voor jezelf als privépersoon of een zakelijke lening als zelfstandig ondernemer. In beide gevallen verloopt de aanvraag op een andere manier dan wanneer je in loondienst bent en een persoonlijke lening aanvraagt. Je hebt namelijk geen vast salaris, waardoor het risico voor de bank of kredietverstrekker groter is. 

Privé geld lenen als zelfstandig ondernemer 

Als zzp’er weet je vaak niet hoeveel geld er exact de volgende maand binnen komt. De ene maand is het veel, de andere maand is het een stuk minder. Hierdoor heeft de geldverstrekker geen zekerheid dat hij zijn uitgeleende geld ook daadwerkelijk terugkrijgt. Er zijn echter wel een aantal banken en kredietverstrekkers waarbij je als startende ondernemer een doorlopend krediet kunt afsluiten. Makkelijker wordt het wanneer je langer dan 3 jaar zelfstandig ondernemer bent, een positief resultaat kunt laten zien en geen negatieve BKR registratie hebt.  

Privé lening zzp’er 

Als je als zzp’er een lening wilt afsluiten voor privé doeleinden, heb je de keuze uit twee leenvormen, nl: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij het Nederlands Krediet Collectief sluit je heel eenvoudig, tegen een zeer lage rente en zonder bijkomende kosten een lening af.  Voorwaarden om een lening te kunnen afsluiten: je moet 3 aaneengesloten jaarrekeningen met een positief eigen vermogen kunnen overleggen bij de aanvraag.

Vraag nu een lening aan 

Geld lenen zzp’er als huiseigenaar

De meeste kredietverstrekkers geven pas een lening af aan een zelfstandig ondernemer als deze een eigen huis bezit. Wanneer je dus als zzp’er een eigen woning hebt, is het dus gemakkelijker om geld te lenen. Maar leen alleen wanneer het echt niet anders kan, want geld lenen kost altijd geld! Bereken altijd wat de kosten zijn als je een lening af gaat sluiten, kun je de vaste lasten aan, kun je het afgesproken maandelijkse bedrag van de lening betalen? Kortom: leen verantwoord geld.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 23 januari

“Makkelijk, overzichtelijk en gewoon goed en snel! Heel vriendelijk te woord gestaan en prima voorstel. Een aanrader!”

O.M.J. de Boer

Bekijk alle 779 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,9%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000,- bedraagt € 28.024,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 389,- en een rentetarief van 3,9%.